Tribunalul Bucureşti a decis miercuri respingerea, ca neîntemeiată, cererea de înregistrare în Registrul Partidelor Politice a Hotărârii din 7 decembrie 2019 a Convenţiei Naţionale PLUS, prin care au fost aleşi Preşedintele partidului, membrii Comisiei de Integritate şi Arbitraj, membrii Comisiei de cenzori şi Coordonatorii regionali. Liviu Iolu, candidat al PLUS la Primăria Iaşi, a declarat pentru News.ro că partidul nu este afectat cu nimic de această decizie, iar Dacian Cioloş este preşedintele formaţiunii până în 2021. El a mai spus că PLUS va face apel la decizia instanţei. Reprezentanţii PLUS au precizat că „indiferent de rezultatul apelului, toate mandatele alese în cadrul Convenţiei PLUS din decembrie 2019 rămân valabile, înclusiv cel de preşedinte, ocupat de către Dacian Cioloş”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE
 
PLUS a anunţat, într-un comunicat de presă, că va ataca cu apel hotârârea Trbunalului Bucureşti care a respins cererea de înscriere a conducerii PLUS în Registrul Partidelor. Dacian Cioloş era deja înregistrat. Motivul apelului: unificarea practicii judiciare
 
„PLUS a decis să atace cu apel hotărârea de miercuri a tribunalului Bucureşti care a respins cererea de înscriere în Registrul Partidelor a tuturor membrilor conducerii partidului aleşi în urma Convenţiei Naţionale din decembrie 2019. Motivul atacării acestei decizii a magistraţilor este dorinţa de a obţine o unificare a practicii judiciare privind înregistrările alegerilor interne ale partidelor politice. Subliniem că, indiferent de rezultatul apelului, toate mandatele alese în cadrul Convenţiei PLUS din decembrie 2019 rămân valabile, înclusiv cel de preşedinte, ocupat de către Dacian Cioloş”, a ttansmis PLUS, într-un comunicat de presă.
 
Sursa citată a explicat că la Convenţia PLUS din decembrie 2019 au fost alese organele naţionale de conducere ale partidului şi au fost realizate mai multe modificări ale Statutului PLUS.
 
Tribunalul Bucureşti a admis modificările realizate la Statut, potrivit deciziei pronunţate miercuri, 5 august. Totuşi, Tribunalul Bucureşti a considerat că nu este necesară înregistrarea sau actualizarea informaţiilor privind organele naţionale de conducere alese în decembrie 2019.
 
„În primul rând, preşedintele ales era deja înregistrat în Registrul Partidelor, iar data la care a început noul mandat este un aspect de interes intern al PLUS. În ceea ce priveşte alte organe de conducere alese cu ocazia Convenţiei PLUS din decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a arătat că legea nu impune ca obligatorie şi înregistrarea persoanelor care ocupă alte funcţii de conducere la nivel naţional. Vom ataca cu apel decizia privind respingerea cererii de înscriere a conducerii PLUS în Registrul Partidelor cu singurul scop de a obţine o practică judiciară unitară în acest gen de speţe”, au completat reprezentanţii PLUS.
 
Rezultatele alegerilor de la Convenţia din decembrie 2019 sunt valide şi vor râmâne valide indiferent de decizia pe care o vor emite magistraţii în urma apelului, conchide sursa menţionată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ „Admite în parte cererea. Dispune înregistrarea în Registrul Partidelor Politice a Hotărârii nr. 2/08.12.2019 a Convenţiei Naţionale PLUS, prin care s-a modificat Statutul PLUS. Respinge ca inadmisibilă cererea de înregistrare în Registrul Partidelor Politice a Hotărârii nr. 1/07.12.2019 a Convenţiei Naţionale PLUS, prin care au fost aleşi Preşedintele partidului, membrii Comisiei de Integritate şi Arbitraj, membrii Comisiei de cenzori şi Coordonatorii regionali. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Soluţie pusă la dispoziţia părţilor azi, 05.08.2020, prin intermediul grefei tribunalului”, arată hotărârea  de miercuri a Tribunalului Bucureşti afişată pe portalul instanţelor de judecată.
Liviu Iolu a precizat că hotărârea instanţei nu afectează cu nimic PLUS. El a explicat că a fost făcută contestaţia pentru coordonatorii regionali, structură de conducere care nu există la alte partide şi că, deşi este clar statutul PLUS, instanţa nu a înţeles structura de conducere a formaţiunii.
„Din punctul nostru de vedere nu afectează cu nimic partidul. Dacian Cioloş este preşedinte până în 2021, conform statului nostru înregiatrat la tribunal. Tribunalul a respins doar reînregistrarea noii conduceri, ceea ce pe noi nu ne afectează în momentul acesta. Vom face apel la decizie”, a declarat Liviu Iolu miercuri pentru News.ro. 
Pe 26 ianuarie 2019, Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al PLUS, în Convenţia Naţională a partidului şi a fost reconfirmat la şefia formaţiunii pe 7 decembrie 2019. Tot atunci a fost modificat şi statutul PLUS.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.