Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui a fost respinsă marţi. Ministrul Economiei Claudiu Năsui a precizat, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva sa, că din aceste moţiuni simple ale Senatorul social-democrat Daniel Zamfir a afirmat că Năsui şi Voiculescu au patentat „corupţia legalizată”. La rândul ei, senatoarea PNL Alina Gorghiu a vorbit despre o diferenţă între şedinţele Senatului şi ale Camerei Deputaţilor. Ea a spus că în cele de la Cameră erau „Ghiţă” care nu ştiu să facă acord între subiect şi predicat. Gorghiu a făcut apel la decenţă în plenul Senatului şi a îndemnat „aşa-zişii Ghiţă din sala de plen să se ducă acasă la televizor, să mănânce seminţe şi să huiduie de acolo”. Cu câteva zeci de minute de întârziere, după dezbateri, a început votul secret cu bile al moţiunii simple. Moţiunea simplă la adresa ministrului Claudiu Năsui a fost respinsă de senatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE Moţiunea simplă la adresa ministrului Economiei Claudiu Năsui a fost respinsă cu 55 de voturi „pentru” şi 72 de voturi „împotrivă”, a anunţat senatorul Felix Stroe, în plen. A fost şi o abţinere şi zero voturi nule. În total au votat 128 de senatori din 128 prezenţi. Este cea de-a doua moţiune simplă a PSD respinsă de Parlament, după cea împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. 

UPDATE La momentul transmiterii acestei ştiri, senatorii votează prin vot secret, cu bile, moţiunea simplă la adresa ministrului Economiei Claudiu Năsui.

UPDATE „Haideţi să scoatem securiştii şi fiii lor din viaţa politică! Vlăduţ Voiculescu, fiu, nepot de securist. Afară cu securiştii şi fiii lor din viaţa politică. La audieri, aţi spus că daţi pentru HoReCa 2,5 miliarde de lei. S-au evaporat. A rămas doar un miliard, pentru că restul s-au dus la 3 companii multinaţionale de reasigurare. Sunt fonduri insuficiente. Sunteţi breaz, aşa, daţi cu pumnul în masă, la Guvern. BCR şi Raiffeisen sunt obligate să plătească statului român 400 de milioane de lei. Domnul Vlăduţ a patentat ceva unic în România. Grupul de interese al consilierului onorific. Vlăduţ Voiculescu are 22 de consilieri personali. Domnul Năsui vrea şi el să îşi numească consilieri onorifici fără număr, aşa cum a cerut săptămâna trecută în Guvern. Aţi patentat corupţia legalizată”, a afirmat senatorul PSD Daniel Zamfir, în plen.

Alina Gorghiu a făcut apel la decenţă şi a acuzat că analfabeţii aparţin PSD, persoane precum Daniel Ghiţă pe care l-a numit şi golan.

„Daţi-mi voie să invoc în această sală a Senatului o diferenţă de luare de cuvânt faţă de Cameră. Până acum am asistat la tot felul de Ghiţă în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care vociferau din sală şi nimeni nu le tăia microfonul. Aceleaşi personaje numite Ghiţă, care odată venite la microfon habar n-au să facă acordul între subiect - predicat - gen sau număr, e viral. Stimaţi pesedişti, sunt ai voştri, asumaţi-vă analfabeţii, sunt nişte golani care în sală huiduie şi nimeni nu-i pune la punct. Golanii stau acasă, nu pe listele parlamentarilor şi o să vă rog să reveniţi la decenţă, avem nişte miniştri în sală, pe care vrem - nu vrem, trebuie să-i respectăm, pentru că au votul majorităţii parlamentarilor. Cu respect o să vă rog, doamna preşedintă, să aduceţi decenţa în sala Senatului, iar aşa-zişii Ghiţă din sala de plen să se ducă acasă la televizor, să mănânce seminţe şi să huiduie de acolo”, a declarat senatoarea PNL, în plenul Senatului. 

UPDATE „Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu şi acum eu. Sunt cumva invidios pe Vlad Voiculescu că l-aţi luat înaintea mea, înseamnă că a deranjat mai rău ca mine. Am venit să demontez punct cu punct toate lucrurile pe care le-aţi ridicat. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Trebuie să recunosc că aici e chiar hilar de la PSD care a dat OUG 114, PSD care a destabilizat economia într-o singură zi – mai ţineţi minte miercurea neagră, care a venit cu Vâlcov, Andruşcă şi legile date de Dragnea. Aţi arătat atunci mediului privat că chiar sunteţi în stare de orice şi ne vorbea chiar doamna premier – alt geniu de marcă al PSD că economia chiar reacţionează bine la OUG 114. M-aţi chemat aici pentru că am închis nişte robinete de bani publici. Aţi făcut-o pentru că am deranjat interesele dvs financiare. Acum arătaţi că sunteţi loviţi unde vă doare – la bani. Aveţi impresia că puteţi să mă intimidaţi sau să mă şantajaţi, dar nu o să reuşiţi, pentru că nu mi-e frică la abonaţii din partidul dvs din banii contribualilor. Nu faceţi decât să mă încurajaţi să continui mai puternic şi exact asta voi face. Pentru prima dată avem cea mai corectă şi liberală strategie economică”, a afirmat Claudiu Năsui în plenul de marţi al Senatului. 

UPDATE „Din totalul de 136 de senatori, până la acest moment, şi-au înregistrat prezenţa la lucrări un număr de 90 de senatori”, a anunţat preşedinta Senatului Anca Dragu. 

Textul moţiunii simple este citit în plen de liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu.

ŞTIREA INIŢIALĂ PSD cere demisia ministrului Economiei, pe care îl acuză că ”distruge economia României prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, a blocat investiţiile, vrea să vândă economia Româiei pe doi lei, a omorât HoReCa, blochează exporturile”,

Textul moţiunii simple a PSD la adresa ministrului Claudiu Năsui poate fi accesat AICI.

„Am depus azi la Senat moţiunea simplă împotrivă ministrului Economiei – o Românie în agonie, cu Năsui la Economie. Este titlul acestei moţiuni, o moţiune pe deplin justificată şi foarte aşteptată de către antreprenorii din România pentru dezastrul pe care l-a lăsat domnul Năsui în cele 70 de zile de când este la cârma Ministerului Economiei. Nu are niciun mesaj pentru antreprenori. Am văzut că a închis toate programele bune pentru economie. Ieri am avut o discuţie cu industria confecţiilor, cu industria textilă care este poate a doua industrie care este afectată de pandemie şi de criza economică din România. Peste 60.000 de locuri de muncă s-au pierdut. Ne-au spus că nu a fost nicio măsură pentru ei, nu au găsit niciun sprijin, nu au reuşit să se autorizeze şi nu au reuşit să vândă în România măştile şi echipamentele de protecţie pe care le vând astăzi în Franţa. Jandarmeria franceză poartă de exemplu măştile româneşti”, a declarat Ştefan Radu Oprea miercurea trecută la Parlament. 

El a adăugat că ministrul Claudiu Năsui se află într-o ilegalitate în prezent, pentru că nici după 70 de zile de când conduce ministerul nu există o hotărâre de Guvern care să definească instituţia.

„Programul pentru promovarea exporturilor este închis, programul pentru internaţionalizarea companiilor româneşti care susţinea de asemenea exporturile este închis, Start Up Nation lipseşte un sfert de miliard pentru a încheia toate plăţile din ediţia a doua. De ediţia a treia nici nu mai este vorba. Insistă foarte tare domnul Năsui pe vânzarea pachetelor de acţiuni la companiile profitabile de stat, deşi oricare antreprenor din România ştie că în această perioadă de criză economică nu vinzi pentru că ai vinde în pierdere şi lista lucrurilor rele pe care le-a făcut domnul Năsui continuă. Poate culminând şi cu faptul că nici astăzi când vorbim, după 70 de zile, nu există o hotărâre de Guvern care să definească acel minister. El se află într-o deplină ilegalitate astăzi când vorbim pentru că din punct de vedere al ordonatorului principal de credit este unul singur, este o hidră cu două capete – Ministerul Economiei şi Ministerul Energiei. Cred că este într-o ilegalitate profundă în acest moment domnul Năsui şi acestea sunt doar o parte din motivele pentru care ministrul trebuie să plece. Ştiţi bine că debirocratizarea e una dintre temele lui cu care şi-a făcut campanie pentru a putea deveni candidatul USR-PLUS nominalizat la Ministerul Economiei. Kafka ar fi fost invidios pe Cladiu Năsui pe ce a reuşit să facă”, a completat senatorul PSD.

Acesta a mai spus că speră să existe parlamentari ai celor trei partide care formează coaliţia de guvernare care să voteze moţiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui.

„Sperăm ca o parte dintre colegii care sunt azi în coaliţia de guvernare să voteze alături de noi. Sunt vizibile certurile dintre miniştrii, e clar că premierul Cîţu nu poate să conducă Guvernul acesta unde de fapt sunt trei guverne”, a conchis Oprea. 

În 22 februarie, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Cladiu Năsui, în Parlament, după dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru 2021. 

În replică, ministrul Economiei, Claudiu Năsui a anunţat că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii.

Aceasta este a doua moţiune simplă depusă de PSD în actuala legislatură, după cea îndreptată împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu care a fost respinsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.