Şedinţa conducerii Camerelor în care ar fi trebuit decisă data dezbaterii moţiunii de cenzură a fost anulată marţi, din cauza absenţei PSD, PNL sugerând că de fapt social-democraţii nu au voturile necesare pentru ca moţiubnea să fie adoptată. Deputatul PNL Florin Roman sugerează că PSD nu are voturile necesare pentru a trece moţiunea, iar senatorul liberal Alina Gorghiu acuză că strategia PSD este una generată de frică şi că liderul PSD Marcel Ciolacu îşi joacă mandatul la şefia PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şedinţa Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor şi Senatului a fost anulată, urmare a retragerii celor de la UDMR şi lipsei celor de la PSD, iniţiatorii moţiunii de cenzură!”, afirmă liderul deputaţilor PNL Florin Roman, comentând că iniţiatorii moţiunii au fugit din sală.

El sugerează că motivul atitudinii opoziţiei este acela că nu are suficiente voturi pentru ca moţiunea să treacă.

”De ce? Pentru ca nu au voturile necesare? Am spus încă de la început ca demersul este unul neserios la fel ca textul moţiunii!”, conchide Roman.

Senatorul Alina Gorghiu acuză faptul că parlamentarii social-democraţi nu au participat la şedinţa în care ar fi trebuit stabilit calendarul moţiunii de cenzură ce ar urma să fie dezbătută miercuri.
„Părerea mea este că strategia pe care PSD-ul acum o adoptă este una generată de frică. Eu înţeleg că domnul Ciolacu îşi joacă mandatul la şefia PSD,  dar e problema domniei sale. Regulamentul trebuie respectat” a afirmat Alina Gorghiu.
 
„Mi se pare de nepermis să aduni parlamentarii şopocăind la ureche, şi să-ţi iei PSD-ul şi UDRMR-ul din sala de birou repede, să nu cumva să facem cvorumul de şedinţă să-i aduni în biroul şefului  Carmerei Deputaţilor pentru a nu stabili programul avansat chiar de preşedintele Camerei,  domnul Ciolacu, într-o emisiune, în direct. Spunea că îşi doresc să fie mâine la ora 12 această moţiune de cenzură. Părerea mea este că strategia pe care PSD-ul acum o adoptă este una generată de frică. Eu înţeleg că domnul Ciolacu îşi joacă mandatul la şefia PSD dar e problema domniei sale. Regulamentul trebuie respectat.  Dacă ai depus o moţiune de cenzură hazardată, în opinia mea, pe un proiect de o legitimitate extraordinar de mare pentru români ai atunci ai bunăvoinţa să mergi mai departe cu paşii regulamentari. Nu ştiu ce are în subsidiar PSD”, declară senatorul PNL.
Aceasta susţine că „frica l-a paralizat pe domnul Ciolacu”. 
Alina Gorghiu a vorbit şi despre intenţia guvernului de a modifica modul de alegere a preşedinţilor Consiliilor Judeţene, spunând că în această privinţă „toate discuţiile au fost la vedere” pe acest subiect.
„Nu cred că astăzi a descoperit conducerea PSD că această intenţie există” a mai spus Gorghiu, referindu-se la intenţia guvernului de a emite o ordonanţă de urgenţă privind alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene 
Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului ar fi trebuit să decidă marţi data la care va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR împotriva Guvernului Orban. La şedinţă ar fi trebuit să participe şi liderii grupurilor parlamentare. PSD a susţinut, prin liderul său Marcel Ciolacu, ca votul moţiunii de cenzură să aibă loc miercuri, de la ora 12.00.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.