Şedinţa CNSU pentru aprobarea efectuării unui zbor privind repatrierea unor cetăţeni români din Maroc s-a încheiat, o aeronavă Tarom urmând să preia grupul de români. 72 de români au rămas blocaţi în Maroc după ce autorităţile locale au decis suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre regat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat repatrierea cetăţenilor români aflaţi în Regatul Maroc, inclusiv prin activarea Mecanismul European pentru Protecţie Civilă, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinaţie, iar pentru punerea în executare a acestor prevederi a abilitat Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM ”să întreprindă măsurile din competenţă”. 

Costurile aferente repatrierii vor fi asigurate din bugetul de stat, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prin bugetele ministerelor implicate şi prin Mecanismul European pentru Protecţie Civilă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - MAE a anunţat, marţi dimineaţă, că gestionează situaţia a 72 de români blocaţi în Maroc după ce autorităţile locale au decis suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către / dinspre regat.

Românii ale căror curse au fost anulate au creat un grup de Facebook, unde numărul celor aflaţi în aceată situaţie este estimat la 50. Ambasada României în Regatul Maroc a solicitat deja celor care au dificultăţi să revină în ţară să contacteze reprezentanţa diplomatică.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situaţia a 72 de cetăţeni români (turişti) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.  

Ambasada României la Rabat a făcut, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi la acest moment.
 
De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.