Şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a fost închisă, luni seară, de cel care a condus-o, decanul de vârstă, Lucian Feodorov (AUR), înainte de a fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor. Mai mulţi deputaţi invocă Regulamentul de funcţionare şi fac apel la preluarea preşedinţiei şedinţe de către următorul decan de vârstă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: La reluarea lucrărilor şedinţei, PSD a propus să fie aleasă şi structura Biroului Permanent, nu doar preşedintele. 
 
”Dacă tot ne grăbim să alegem preşedintele, să alegem tot Biroul Permanent, astfel încât toate structurile Camerei să fie funcţionale din noaptea aceasta”, a declarat Alfred Simonis.

PNL a fost de acord cu propunerea, însă a cerut o pauză, pentru a face o şedinţă de grup în vederea desemnării reprezentanţilor în Biroul Permanent.

”Noi, din punct de vedere al Statului şi al Regulamentului de funcţionare al grupului, trebuie să ne votăm reprezentanţii în Biroul Permanent. Vă propun să facem o pauză de 30 – 35 de minute”, a declarat Orban.

Preşedintele de şedinţă a anunţat o pauză de 20 de minute. 
 
UPDATE: Liderii grupurilor parlamentare au decis, cu patru voturi ”pentru” şi 1 ”împotrivă”, ca şedinţa să continue, preşedinţia  fiind preluată de către următorul decan de vârstă dispus, respectiv  Ibram Iusein, reprezentant al Uniunii Democrate Turce din România. 
 
În prezent, dezbaterile de poartă dacă să fie ales doar preşedintele Camerei Deputaţilor sau toate structurile necesare. 
 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Deputaţii AUR au invocat oboseala, luni seară, la finalizarea depunerii jurământului de către deputaţi şi au vrut să închidă şedinţa. 
 
Decanul de vârstă, Lucian Feodorov (AUR) a declarat închisă şedinţa, înainte chiar de a declarat că a fost legal constituită Camera deputaţilor. 
 
Ulterior, i s-a atras atenţia că depunerea jurământului fără a fi îndeplinit şi formalitatea de a fi declarat legal constituită Camera Deputaţilor nu are valoare. 
 
Lucian Feodorov a revenit şi a afirmat că au depus jurământul 322 dintre cei 329 de deputaţi validaţi, astfel fiind legal constituită Camera Deputaţilor. 
 
Şedinţa a fost ulterior închisă, iar în prezent se face apel la următorii decani de vârstă pentru a prelua preşedinţia şedinţei pentru a fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor.
 
Ludovic Orban va candida la această funcţie de partea PNL, urmând a fi susţinut de partidele din Coaliţia de guvernare, iar Alfred Simonis a anunţat că va candida şi el.  
 
Şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a început la ora 12.00. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.