Şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului bucureşti, organizată online din motive sanitare, a fost suspendată pentru o oră după ce consilierii PSD au insistat să fie prezenţi fizic la dezbateri şi au refuzat să părăsească sala. La reluarea şedinţei, primarul general Nicuşor Dan a acuzat că PSD face ce ştie mai bine, nu respectă legea. CGMB a votat ca viceprimari să fie Stelian Bujduveanu (PNL) şi Horia Tomescu (USR-PLUS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

UPDATE Proiectul de hotărâre prin care viceprimari ai Capitalei sunt Stelian Bujduveanu şi Horia Tomescu a fost votat în şedinţa de luni a Consiliului General, cu 33 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi 4 abţineri. 
Preşedintele de şedinţă Cosmin Smighelschi a spus, după vot: „Îi felicit ce doi viceprimari şi cred că trebuie să ne bucurămcu toţii că se intră într-o normalitate şi Bucureştiul poate fi administrat din toate punctele de vedere în 2021, la putere maximă”.

Portofoliile aflate în coordonarea viceprimarului PNL sunt: transporturi, infrastructură, patrimoniu şi relaţia cu mediul de afaceri, arată PNL într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, Stelian Bujduveanu este licenţiat în drept, deţine un master în Dreptul Uniunii Europene şi este doctorand în Drept Administrativ în cadrul Şcolii Doctorale a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Este membru al PNL din 2012, preşedinte al organizaţiei Tinerilor Liberali din Bucureşti şi a fost liderul grupului Consilierilor Generali PNL în mandatul anterior.

„Sunt foarte onorat că, începând de azi, voi îndeplini funcţia de viceprimar al Capitalei, urmând să gestionez domenii esenţiale pentru dezvoltarea Bucureştiului precum: transporturile, infrastructura, relaţia cu mediul de afaceri şi patrimoniul. Dar, ca mai tot ce se întâmplă în Bucureşti la ora actuală, toate aceste capitole au mare nevoie de un plan inteligent şi pragmatic pentru a fi aduse pe linia de plutire. Şi fără îndoială, voi face echipă cu Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, şi cu colegii mei din Consiliu, pentru a gestiona toate aceste domenii în folosul bucureştenilor. Avem 4 ani fără alegeri, avem o majoritate solidă de centru-dreapta în CGMB şi sper că vom avea maturitatea şi seriozitatea de a nu ne angrena în lupte de imagine, electorale, populiste. Fiecare zi din următorii 4 ani trebuie folosită în interesul bucureştenilor”, a declarat Stelian Bujduveanu, după votul din CGMB.

UPDATE - „Reluăm şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după o pauză de o oră. PSD face ce ştie mai bine: nu respectă legea. Consilierii generali ai PSD nu au respectat convocarea online şi au forţat intrarea în sala de consiliu, în condiţiile în care niciun alt grup al vreunui alt partid nu a intrat în sală”, a scris pe Facebook primaruş general Nicuşor Dan.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Consilierii PSD au intrat in sală, chiar dacă şedinţa a fost convocata online din raţiuni sanitare. Preşedintele de şedinţă Cosmin Smighelschi, de la USR-PLUS, a încercat să-i determine să plece oferindu-le un termen de trei minute pentru a părăsi sala.
Cel mai vehement dintre reprezentanţii PSD a fost fostul viceprimar al Capitalei din mandatul Firea, Aurelian Bădulescu.
După mai multe schimburi de replici, şedinţa a fost suspendată pentru o oră, ca urmare a refuzului consilierilor PSD de a părăsi sala.
Şedinţa de luni a CGMB are pe ordinea de zi  34 de puncte, printre care desemnarea viceprimarilor, instituirea taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti pentru anul 2021, înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor municipale, desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în Adunarea Generală a Acţionarilor de la mai multe companii municipale şi informarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti referitor la ajutorul de stat pentru finanţarea Programului „Susţinem Cultura în Bucureşti”, destinată sectorului cultural independent din Municipiului Bucureşti.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.