Social-democraţii intenţionează să depună, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu în Parlament. Ulterior, liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu a declarat că partidul se va folosi de toate mijloacele care îi stau la dispoziţie şi va acţiona şi cu o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Senatorii şi deputaţii PSD au protestat luni în Parlament şi au cerut demisia ministrului Sănătăţii | FOTO

UPDATE „După cum ştim, acum câteva zile a avut loc un eveniment extrem de tragic la Spitalul „Balş”, lucru care a pus o oglindă extrem de necruţătoare în faţa actualei guvernări. Există nu demult în memoria colectivă rămase imagini cu un preşedinte îmbrăcat în roşu, gestionând o mulţime pe, să spunem, nişte evenimente importante pentru societate. Nu demult, un ministru al Sănătăţii de acum critica un fost ministru al Sănătăţii că nu îşi face treaba şi că după incendiul de la Piatra Neamţ nu a făcut ceea ce i se cerea. Există în memoria colectivă lucruri grave pe care, din păcate, actualii guvernanţi nu vor să şi le asume. Noi facem ceea ce poate face un partid de opoziţie: în primul rând, transmitem mesajele şi unul dintre ele este foarte ferm. Cerem extrem de puternic, pe toate vocile pe care le avem în Parlament şi nu numai, demisia ministrului Voiculescu, dar în acelaşi timp vom acţiona şi cu mijloacele parlamentare, urmând să depunem într-un timp foarte scurt o moţiune simplă împotriva ministrului Voiculescu”, a afirmat liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu, luni la Parlament.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că „tragedia de la Matei Balş arată ce se întâmplă când pui ministru un politruc cu 100% foame de imagine publică”.

„Tragedia de la Matei Balş arată ce se întâmplă când pui ministru un politruc cu 100% foame de imagine publică şi 0% acţiuni concrete pentru a proteja sănătatea românilor! De aceea, trebuie să punem rapid STOP acestui film de groază: Voiculescu, demisia!!!”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook.

ŞTIREA INIŢIALĂ Printre motivele acestei acţiuni se numără şi incendiul care a avut loc la Institutul „Matei Balş”, au spus surse politice pentru News.ro. 

PSD va face o consultare luni a social-democraţilor, iar apoi moţiunea simplă va fi depusă în aceeaşi săptămână, au adăugat sursele citate.

Social-democraţii au solicitat demisia ministrului Sănătăţii. Referitor la acest lucru, Vlad Voiculescu a spus că este „interesant” faptul că un partid precum PSD îi cere demisia după incendiul de la Spitalul Matei Balş.

El a susţinutcă, în cazul în care a fost o problemă legată de căldură, aceasta „este la PSD”, dat fiind că Gabriela Firea a fost primar, iar „patru ani de zile nu s-a întâmplat nimic”, iar dacă problema a fost o legată de o investiţie făcută prost, problema e tot la PSD, întrucât Adrian Streinu Cercel, actual senator PSD, a fost timp de 28 de ani managerul unităţii medicale.

Vlad Voiculescu a mai anunţat că marţi va fi finalizat un raport privind stadiul măsurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020. Acesta a precizat că tratamentul cu oxigen necesar pacienţilor cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu să fie „deosebit de dificilă” în multe spitale.

Clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu şi instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor nefuncţionale, sunt neregulile găsite la Instititul Matei Balş la controlul declanşat de ISU în secţiile ATI după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

De asemenea, în mai multe spitale a fost sesizată absenţa instalaţiilor de detecţie a incendiilor, dar şi faptul că instalaţiile electrice aveau defecţiuni sau că erau făcute impovizaţii şi că unele dintre acestea erau supraîncărcate. La unele spitale lipseau hidranţii exteriori sau interiori. Conducerea unităţilor sanitare trebuia să stabilească un plan de remediere a deficienţelor constatate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.