PSD acuză PNL că nu respectă Legea nr. 500/2002 şi nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri, susţinând că astfel Executivul vrea să ascundă intenţia de majorare a TVA. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu le răspunde ironic social-democraţilor care îl întreabă de ce nu prezintă proiectul de buget, afirmând că a văzut ”atât de mult zbucium în tabăra socialistă” după mesajul său pe aceeaşi temă, din ziua precedentă şi că i s-a făcut milă. El invocă o prevedere, despre care susţine că a fost introdusă tot de social-democraţi, potrivit căreia în anii în care au loc alegeri parlamentare în ultimele trei luni ale anului, proiectul de buget trebuie depus după învestirea noului Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministrul Finanţelor, răspuns ironic pentru PSD: Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri şi mi s-a făcut milă

”PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 şi nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri! Conform economiştilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe majorareaTVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid şi ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai uşor de colectat”, afirmă sovial-democraţii.

Ei afiemă că, potrivit legii, cel mai târziu la 15 octombrie Legea bugetului de stat pe anul viitor trebuie supusă dezbaterii şi adoptării Parlamentului.

”Majorarea TVA s-ar vedea însă în proiectul de buget. De aceea PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 şi nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri! Pentru ca românii să nu vadă ce îi aşteaptă dacă PNL rămâne la guvernare”, susţine PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.