Manifestanţii adunaţi duminică în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR, au ajuns în Piaţa Victoriei, determinând blocarea traficului în centrul Capitalei. Numărul lor este de aproximativ 5.000. A apărut şi un conflict între senatoarea Diana Şoşoacă şi liderul AUR George Simion, acesta acuzând-o că este parte a unei diversiuni organizate de PSD. Simion a anunţat că protestatarii pleacă spre sediul central al PSD, din Aleea Kiseleff. Ulterior, grupul care îl însoţeşte pe Simion a plecat spre sediul PNL. În Piaţa Victoriei a rămas o parte din mulţime, cu Diana Şoşoacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Protestatarii care au plecat împreună cu George Simion în marş au stat la sediul PSD, unde au strigat împotriva liderului Marcel Ciolacu şi a formaţiunii. Ulterior, George Simion a anunţat că mulţimea se îndreaptă spre sediul PNL. 
 
UPDATE - George Simion a anunţat că protestatarii pleacă spre sediul PSD. Liderul AUR a acuzat o diversiune, prin discursul susţinut de Diana Şoşoacă în mijlocul protestului. De altfel, aceasta a fost întreruptă în discursul pe care îl ţinea pe scena improvizată şi a început să strige să vină jandarmii să o apere. 
Diana Şoşoacă nu a fost lăsată să vorbească la mitingul AUR. Protestatarii i-au reproşat că a vorbit urât despre ei şi au dat-o jos de pe scenă. Senatoarea a strigat după jandarmi să o apere - VIDEO
CITEȘTE ȘI Diana Şoşoacă nu a fost lăsată să vorbească la mitingul AUR. Protestatarii i-au reproşat că a vorbit urât despre ei şi au dat-o jos de pe scenă. Senatoarea a strigat după jandarmi să o apere - VIDEO

 

”Lumea a venit la protest împotriva Guvernului, nu ca să asculte discursuri”, a spus George Simion. Protestatarii care îl însoţesc strigă: ”George e cu noi!” şi ”George, preşedinte!”. El a acuzat o diversiune organizată de PSD, prin senatoarea Diana Şoşoacă. 
 
”95% dintre oamenii pe Victoriei sunt cu noi. Renunţaţi la scenă, nu e timpul pentru discursuri. E foarte urâtă diversiunea asta a PSD-ului”, a mai spus Simion. El a mai afirmat că AUR este peste PSD în sondaje şi de aceea s-a organizat ”diversiunea”. 
 
UPDATE - Manifestaţii au ajuns la sediul Guvernului. Ei au vuvuzele şi poartă pancarte cu mesaje antiguvernamentale şi împotriva măsurilor de evitare a crizei energetice anunţate de UE. Conform jandarmilor, numărul lor este de aproximativ 5.000.
 
Aceştia strigă: ”Afară, afară, cu hoţii din ţară!”, ”Demisia” , ”Hoţii”, ”Anticipate”, "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "George, preşedinte", "Naţional, unitate", ”Jos mafia”. 
 
Liderul AUR George Simion le cere românilor să vină în Piaţa Victoriei. ”Aveţi încredere şi ieşiţi în stradă. Îi salutăm pe fraţii noştrii din Diaspora”, spune Simion în live, pe Facebook. ”Veniţi cu noi, suntem foarte mulţi, haideţi să ocuupăm Piaţa Victoriei”, ”Hai să-i dăm pe ăştia jos”, afirmă el. 
 
UPDATE - Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 1.000. Ei au plecat spre Piaţa Victoriei, traficul în centrul Capitalei fiind complet blocat. Protestatarii au drapele tricolore şi scandează ”Demisia!” şi ”Hoţii!”.
 

 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Participanţii la protest au drapele tricolore, iar unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume populare.
 

La ora 15:00, conform programului anunţat de AUR, urmează plecarea coloanei de protestatari spre Piaţa Victoriei iar la ora 16:00, coloana de protestatatari intră în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. 
 
 
AUR a precizat că protestul se va încheia la miezul nopţii. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.