Primarii de sector din Bucureşti au reacţionat, vineri, după protstul de la metrou, apreciind că este necesară reluarea circulaţiei garniturilor. Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, apreciază că ”asemenea gesturi de şantaj sunt de netolerat”, în timp ce primarul sectorului 5, Cirian Ciucu, crede că trebuie ca in stituţiile de ordine să facă ordine, iar traficul să fie reluat. ”Un oraş întreg suferă acum în trafic fiindcă şefii de la sindicat nu mai pot face şi ei un ban necinstit de pe urma spaţiilor Metrorex”, a transmis, la rândul său, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a afirmat: "Să zică bogdaproste aceşti sindicalişti, să zică bogdaproste că acest protest nu a avut loc la staţiile de metrou aflate pe raza Sectorului 5, pentru că aş fi dispus ca Poliţia Locală Sector 5 şi forţele de intervenţie să acţioneze de îndată pentru degajarea intrărilor în staţiile de metrou".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a transmis că susţine demersurile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, şi ale ministrului de Interne, Lucian Bode, în rezolvarea situaţiei generate de greva sindicaliştilor de la metrou. El a afirmat că autorităţile nu trebuie să permită ca aceste persoane să blocheze traficul subteran, afectând astfel deplasarea cetăţenilor către locul de muncă şi punând în pericol sănătatea acestora, având în vedere aglomeraţia care s-a produs în celelalte mijloace de transport din Capitală. De asemenea, acest blocaj duce şi la pierderi economice semnificative.

"Să zică bogdaproste aceşti sindicalişti, să zică bogdaproste că acest protest nu a avut loc la staţiile de metrou aflate pe raza Sectorului 5, pentru că aş fi dispus ca Poliţia Locală Sector 5 şi forţele de intervenţie să acţioneze de îndată pentru degajarea intrărilor în staţiile de metrou. Suntem într-o Capitală europeană, nu putem tolera o anarhie. Trebuie să învăţăm ce înseamnă autoritatea statului. Nu putem pleca pălăria în faţa acestor interese de grup, care se ascund în spatele unor sindicate. Aceste nemulţumiri şi frustrări se pot rezolva doar în instanţele judecătoreşti, nu prin confiscarea metroului. Autoritatea statului trebuie impusă în adevăratul sens al legii, chiar dacă în anumite cazuri există vid legislativ. Susţin autorităţile pentru a interveni de îndată, pentru a nu risca să transformăm acest protest cu sute de oameni într-un focar de îmbolnăviri. Este timpul ca autorităţile să intervină! Plângerile nu îşi iau rostul. Avem nevoie de o intervenţie fermă!”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.  

Edilul a solicitat ministrului de Interne ca toţi protestatarii din subteran să fie aşteptaţi la ieşire şi amendaţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Şantajul Mafiei a ajuns şi la metrou. Cei care blochează metroul bucureştean şi se joacă cu destinele oamenilor trebuie să răspundă în faţa legii. Asemenea gesturi de şantaj sunt de netolerat”, a transmis, vineri, Clotilde Armand, într-un mesaj pe pagina de Facebook.

La rândul său, primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a apreciat că situaţia este ”halucinanţă”.

”Un oraş întreg suferă acum în trafic fiindcă şefii de la sindicat nu mai pot face şi ei un ban necinstit de pe urma spaţiilor Metrorex. Pentru ei nici nu contează siguranţa călătorilor. Sau legea. Sau angajaţii pe care îi reprezintă. Totul pentru caşcaval. Halucinant”, a scris şi Radu Mihaiu pe Faceboo.

Şi primarul sectorului 5, Ciprian Ciucu, critică siuaţia creată: ”Incredibil... Personajul acela de la sindicatul din Metrorex îşi permite să ducă o mână de oameni în "subteran" (atenţie şi la conotaţie) ca să îşi arate el forţa şi să îşi păstreze privilegiile. Mai mult, o face si prosteşte, fără revendicări şi fără intenţia de dialog social, cu singurul obiectiv, maximal, demisia ministrului. Ridicol şi penibil”.

Ciucu crede că ”este incredibil unde s-a ajuns, un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani este vârful unei organizaţii al cărei scop nu este bunăstarea angajaţilor ci acapararea de privilegii pentru vreo câţiva jmecheri”.

”Hai, gata, e timpul să iesim din tranziţie si sa ajungem în Europa! Instituţiile de ordine să facă ordine şi metroul să îşi reia circulaţia”, a mai transmis Ciucu.

Circulaţia metrourilor este blocată, vineri, după ce aproximativ 600 de salariaţi de la metrou sunt în subteran şi blochează căile de rulare.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.