Primăria Constanţa a invalidat peste 6.000 de semnături din cele aproape 19.000 acordate în cadrul campaniei "Fără penali în funcţii publice", printre motivele acestei decizii aflându-se faptul că numele sau codul numeric personal erau eronate ori incomplete, persoana respectivă avea domiciliul în altă localitate sau actele de identitate erau expirate. USR a anunţat, luni seară, pe Facebook, că va da în judecată Primăria Constanţa după ce această instituţie a invalidat peste 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei "Fără penali în funcţii publice".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 21:20 - USR spune că va da în judecată Primăria Constanţa

USR spune că va da în judecată Primăria Constanţa după ce această instituţie a invalidat peste 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei "Fără penali în funcţii publice".

USR susţine că munca membrilor şi voluntarilor care au sprijinit această iniţiativă a fost ştearsă cu buretele de administraţia PSD.

USR Constanţa a postat, marţi seara, pe pagina sa de Facebook, un mesaj legat de anunţul Primăriei Constanţa de invalidare a peste 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei "Fără penali în funcţii publice".

"Primăria Constanţa a invalidat semnăturile a peste 6.000 de constănţeni. Dorinţa a peste 6.000 de cetăţeni de a trăi într-o ţară care să nu fie condusă de infractori a fost ştearsă din pix de funcţionarii de la Evidenţa Populaţiei. Munca membrilor USR Constanţa, a voluntarilor, speranţa celor care au sprijinit iniţiativa au fost şterse cu buretele de administraţia PSD. Comitetul de Iniţiativă al #Farapenali va da în judecată Primăria Constanţa", se arată în mesajul transmis de USR Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, la sfârşitul lunii august, Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanei a primit 18.990 de semnături pentru atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor iniţiativei "Fără Penali în funcţii publice".

Conform Legii 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor se face prin verificarea listei de susţinători.

"Astfel, în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 189/1999 au fost atestate 12.715 persoane, restul de 6.275 de semnături fiind invalidate din următoarele motive: nume şi prenume eronate sau incomplete; adresa de domiciliu/reşedinţa incompletă sau persoane cu domiciliul în altă localitate; cod numeric personal incomplet sau eronat; seria şi numărul actelor de identitate eronate sau expirate anterior datei listei", se arată în comunicatul Primăriei Constanţa.

Sursa citată mai precizează că atestarea semnăturilor a fost făcută de funcţionarii publici din cadrul Primăriei municipiului Constanţa cu bună credinţă şi responsabilitate, în conformitate cu prevederile legale.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.