Delegaţiile PNL, PSD şi UDMR s-au reunit, marţi, la Parlament, pentru prima rundă oficială a negocierilor. Delegaţiile au fost conduse de preşedinţii partidelor. Echipele de negociere au stabilit un calendar al discuţiilor, iarpreşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că miercuri vor începe discuţiile economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Kelemen Hunor: Eu sper că pe 18 vom avea Guvern votat în Parlament şi se poate merge înainte pentru următorii trei ani
CITEȘTE ȘI Florin Cîţu, întrebat dacă a încheiat discuţiile şi negocierile cu USR: După ce a spus Dacian Cioloş, cred că da
CITEȘTE ȘI Florin Cîţu: Am discutat doar despre posibilitatea de a creşte numărul de ministere la 20. Nu am discutat despre ministere sau funcţia de premier

UPDATE: La finalul discuţiilor, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că s-a discutat un calendar al negocierilor, precizând că miercuri vor începe discuţiile pentru proiectele economice. 

Florin Cîţu a precizat că nu s-a discutat despre nume de persoane, dar s-a luat în calcul majorarea numărului de ministere la 20. 

”Discuţiile pe Programul de guvernare încep mâine (...) Nu am discutat despre ministere sau despre funcţia de premier, am discutat despre programul de guvernare şi un calendar pentru zilele următoare, încercând să avem cât mai repede un guvern stabil”, a declarat Florin Cîţu. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Întrunirea oficială dintre PNL, PSD şi UDMR are loc la Palatul Parlamentului.  

Delegaţia PNL este condusă de Florin Cîţu care este însoţit de Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Dan Vîlceanu, Iulian Dumitrescu şi Rareş Bogdan. 

Florin Cîţu a declarat, la intrarea în sala de şedinţă, că se discută despre programul de guvernare.  

Întrebaţi dacă echipa de negociere a votat în şedinţa PNL începerea negocierilor cu PSD, Iulian Dumitrescu a spus: ”Toţi pentru!”.  

Delegaţia PSD este condusă de Marcel Ciolacu, alături de care se mai află Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu  şi Paul Stănescu.  

Marcel Ciolacu a anunţat anterior că se va lucra la armonizarea programului de guvernare al celor două partide.  

Delegaţia UDMR este formată din Kelemen Hunor, Tancos Barna, Cseke Atilla şi Csoma Botond.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.