Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, vineri că a avut un mandat de 113 zile de ciocniri între mentalităţi, precizând că în continuare se teme pentru oamenii din ţara asta, pentru cei văzuţi de politicieni doar ca electorat, dar şi pentru oamenii din sistem. El a afirmat că premierul s-a transformat în primul epidemiolog al ţării, iar ulterior a afăugat că Florin Cîţu nu e premierul de care România are nevoie în acest moment. Voiculescu i-a recomandat premierului, ca interimar la Sănătate, să revizuiască metotodologia de raportare a deceselor din perioada în care mandatul era la PNL, pentru că sunt diferenţe faţă de realitate, precum şi o analiză privind situaţia Unifarm, unde s-a comis cel mai mare jaf al pandemiei. Răsounzând unei întrebări, el a precizat că nu s-a simţit sabotat de Raed Arafat. Anterior, el a mulţumit personalului medical, despre care a afirmat că ”duce greul zilele acestea”, echipei de la MS şi celor care i-au transmis gândurile lor, precum şi secretarului de stat Andreea Moldovan, demisă odată cu el de la MS, aceasta fiind prima sa declaraţie după revocarea de la Ministerul Sănătăţii. În aceeaşi conferinţă a vorbit şi Andreea Moldovan, demisă din funcţia de secretar de stat odată cu Vlad Voiculescu. Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, întrebat despre acuzaţiile aduse de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, că nu comentează "opinii personale". "Nu comentez declaraţiile. Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi, nu aş avea timp, avem o pandemie de trecut ţara prin pandemie, lucruri importante de făcut. Opinii personale nu comentez, dar aş vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliţia funcţionează", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cîţu, întrebat despre acuzaţiile aduse de Vlad Voiculescu: Nu comentez declaraţiile. Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi/ Opinii personale nu comentez, dar îi asigur pe români că guvernarea este solidă
CITEȘTE ȘI Voiculescu: Cu premierul nu am avut nicio discuţie despre lucrurile pe care mi le reproşează/ Să demiţi un om ca Andreea Moldovan e echivalentul mai elegant al acelui “Fă, nenorocito”, care i s-a strigat la plecarea de la MS

Principalele declaraţii ale fostului ministru:

- Mandatul meu s-a încheiat acum două zile şi a pus punct unui şir de 113 zile de mandat şi 113 zile de ciocniri între mentalităţi. Sunt aici să vă spun şi m-am gândit mult care să fie abordarea aş prefera să fiui sincer şi să vă spun că mi-e teamă petnru oamenii din ţara asta, pentru cei care au neviouie de ajutor. Mi-e teamă petnru oamenii buni din sistem care aşteptau o schimbare de multă vreme. 

- Aveam experienţa din 2016 şi totuşi am găsit vulnerabilităţi şi probeleme infricoşătoare. Vulnerabilităţi la instituţii centrale şi din teritoriu, acestea vorbesc despre neputinţa coordonării, a unui sistem de a-şi servi cetăţeni. Aceste vulnerabilităţi nu sunt ale unui ministru ci ale unui sistem. Ai nevoie de timp, de oameni, de procese, de mentalitate. 
 
- Am preluat un minister în colaps. Se vorbeşte mult despre imaginea unui ministru saul atul. Vrem să transmitem adevărul pentru oameni, dar instituţii nu se construiesc doar prin imaginea cuiva, doar prin comunicare, se construiesc cu echipe, aducând oameni buni, se construiesc cu timp, altfel în urma noastră nu rămâne nimic. Problema statului români rămâne capacitatea limitată a instituţiilor sale. Fiecare minut trebuie folosit pentru a strânge oameni şi a face echipe. Alegerile au trecut şi în guvern suntem o echipă care vrea cu adevărat să construiacă. Cred că am greşit în anumite aspecte şi când m-am aşteptat la o anumită decenţă când oamenii mor în fiecare zi, m=am aşteptat la decenţă din partea multor politicieni, cred că am greşti.
- Am crezut că premierul nu va folosi forţa pe care i-am dat-o pentru raţiuni care ţin de cariera sa politică. Cred că România are nevoie de politicieni care să acţioneze în interesul oamenilor şi să facă asta în fiecare zi.
- Am crezut că am ieşit din epoca epoleţilor, a privilegiilor nemăsurate, cred că şi aici m-am înşelat.
- Suntem siguri că acesta este drumul. 
 
- Vaccinarea este o ciocnire de mentalitate. Am insistat să fie făcută mai întâi pentru bătrâni şi bolnavi, altcineva a hotărât altfel. Nu am anticipat că vom avea mai multe centre închise pentru esenţial, pentru privilegiaţi decât centre deschise. Când am spus asta public, a trecut, când am arătat acest lucru cu date, a fost un gest de transparenţă, atunci am avut o investigaţie a unui corp de control a premierului Rmâniei. Roomânia care şi-a asumat un anumit nivel de transparenţă.
Semnalul este că dacă vrei transparenţă trebuie să te temi, dacă deranjezi pe cine nu trebuie atunci sistemul va acţiona împotriva ta.
 
- Deschiderea şcolilor este un succes al  acestui Guvern. 
CITEȘTE ȘI Voiculescu: Deschiderea şcolilor este un succes al acestui Guvern. Dar dintr-un efort comun s-a transformat într-o pasare continuă a vinei către MS

- Gestionarea pandemiei aşa cum s-a petrecut în ultimele luni, a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puţin. Premierul discutând aproape niciodată cu Ministerul Sănătăţii, lansând targeturi fără să discute cu nimeni, transformându-se în primul epidemiolog al ţîării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoaşte, nu s-a sfătuit cu nimeni din MS. Este un lucru peste care putem trece la nivel personal, e un lucru mai puţin îmbucuător pentru un stat.

- Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de câtre opoziţie, e firesc, ce e nefiresc ca o parte din coalţie să folosească accidente sau moduri mai puţin perfecte de a aborda o situaţie precum cele de la Foişor, Babeş. Acestea nu ţineau de MS. Erau în sarcina altcuiva. Lucrurile astea le-am lăsat să treacă şi cred că am greşit.
- Oameni puşi fără concurs, o bună parte din posturile din spitale, de la casele de sănătate, din DSP-uri sunt oameni numiţi politic, ei răspund comenzilor politice. E cea mai mare problemă a sistemului de sănătate. 
- Nu putem, cu actuala structură din MS, să construim spitale. Dincolo poveştile unui partid sau altuia, trebuie construită o echipă, o organizaţie care poate implementa proiecte.
- Avem proiecte pentru centre de arşi. Am alocat bugete pentru dotarea secţiilor clinice de arşi.
- Am asigurat resurse pentru testarea în şcoli şi farmacii.
- Am pregătit şi ieri a fost votată în guvern OUG pentru creşterea tarifului pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie.
- Am lansat un proiect pilot de vaccinare la medicii de familie.
- Am eliminat plafonul la norma de hrană în spitale, pentru ca pacienţii să nu mai fie înfometaţi în spitale, o reglementare veche şi proastă făcea din aspectul hranei din spitale o ocazie de umilire a multor pacienţi.
- Vaccinul antigripal l-am făcut disponibil pentru toată lumea.
- Am reintrodus lista de medicamente esenţiale
- Pacienţii vor găsi medicamentele de care au nevoie. Am luat măsuri pentru ca medicamete care au lipsit, precum Eutirox, să fie dispionibile.
 
- Am suplimentat paturile la ATI  la 1687.
- Da, în această perioadă am oprit în guvern şi banii către presă în plină criză sanitară cu un buget al MS care nu ajunge până la sfârşitului anului, avem cheltuieli fuliminate cu vaccinarea şi testarea. Nu era oportun să prelungim ceva ce s-a întâmplat anul trecut şi nu mai vreau să comentez. 
 
- Nu e loc care să nu fie afectat de politizare. Evaluarea directorolor de DSP, nivelul profesional, nu ne face să fim mândri. În condiţiile presiunilor din ultima perioadă, în condiţiile în care ceea ce avem nevoie este profesionalism, decenţă, este imperios necesar să continue  depolitizarea.
- Avem nevoie de adevăr şi asta a încercat MS, prin transparenzitare, prin ajutarea indicatorilor, prin schimbarea criteriilor pentru carantină, prin toate acestea credem că lucrurile mergeau în direcţia corectă.
- Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale. Dar e responbilitatea noastră că toţi indicatorii respectă realitatea.
- Am creat o linie de sprijin psihologic pentru persoanele afectate de pandemie. 
CITEȘTE ȘI Voiculescu îi cere premierului Cîţu să clarifice ca interimar la Sănătate metodologia de raportare a deceselor COVID şi situaţia de la Unifarm, unde a fost cel mai mare jaf al pandemiei, ambele legate direct de partidul care îl susţine pe premier

- Avem un ministru interimar, care este şi prim-ministru, care nu ştiu cât timp are. O să îl rog pe premier să revadă metodologia făcută sub conducerea PNL anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID-19. Nu aş vrea să arunc cu numere, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale între numelere declarate şi cele reale. Situaţia UNIFARM. Unifarm a primit prin OUG 1,2 miliade, e una din companiile în pericol de dispariţie ale statului român, e unul din marile jafuri ale pandemiei, cel mai mare cu siguranţă. Ar fi bine dacă în acest interimat aceste două lucruri ar fi clarificate, mai ales că sunt legate de partidul care îl susţine pe premier.

CITEȘTE ȘI Moldovan: Indicii de carantinare au fost discutaţi cu INSP şi cu DSU, inclusiv în prezenţa lui Raed Arafat/ Voiculescu: Acel ordin e un pretext. Nu trebuia aviz CNSU/ Dacă cineva trebuia să îl anunţe pe premier, era Arafat

 - Acel ordin  - privind modificarea criteriilor de carantină - e un pretext, dincolo de asta, nu era necesar aviz CNSU. Au fost 2 zile de dezbateri în care a fost implicată toată lumea care trebuia implicată. MS nu carantinează, nu are această atribuţie, ordinul stabileşte, pe baza unor date reale, date precum numărul de paturi libere la Terapie Intensivă. Ordinul stabileşte nişte recomandări. E doar un pretext. Problemele ţării nu se rezolvă politic cu certuri de la unul la altul. Problemele se rezolvă cu profesionalism bazându-ne pe date reale şi adevăr. Există un comitet al cărui preşedinte e Arafat, dacă cineva terbuia să informeze mai departe atunci cred că trebuia să fie preşedintele respectivului comitet. Am spus public care vor fi modificările. Putem discuta despre ordin, dar e discuţie teoretică pentru că ordinul a fost abrogat. Important e ce este bine pentru oameni, nu cine s-a certat cu cine. 

- Supărările sunt între cei care au beneficiat de acces privilegiat la vaccinuri, cei care profită de comenzi politice la fiecare nivel, vorbim de multe fonduri, despre indepedenţa profesională la nivelul acestor instituţii.
 
- Am fost singurul care şi-a dorit această funcţie pentru că îmi pasă. Nu se pot rezolva în câteva săptămâni sau luni de zile. Sunt destui oameni care să conştientizeze nevoia reală de schimbare în sănătate, depolitizare. 
 
- Retragerea susţinerii USR PLUS faţă de premier e o decizie care nu îmi aparţine. Alianţa s-a exprimat clar apropo de susţinerea faţă de premier. E o chestiune care ţine de valori. Când oferi forţă şi îcnredere nu te aştepţi să fgolosească forţa în afara valorillor comune agresate şi a valorilor stabilile. Aceste reguli au fost încălcate. 
 
- Dacă va fi decizia Alianţei va fi ca Ioana Mihăilă sau altcineva să preia portofoliul, îi vor acorda tot sprijinul meu.
- Incendiul de la Institutul Matei Balş a fost un accident la câteva săptămâni de când venisem la minister. E un accident nefericit, cauzele le putem doar presuşune, nu avem rezultate anchetei.
La Spitalul Victor Babeş e un tir ATI, e o instalaţie de oxigen făcuită de o firmă autorizată. Nu a fost o discuţie cu MS legată de finanţare. Ce s-a întâmplat acolo e tragic, dar nu poate fi legat de ceva ce MS ar fi putut face şi nu a făcut. 
- Alexandru Rafila este una din marile dezamăgiri pentru mine, personal. 
- Avem un buget al MS împărţit pentru toate spitalele din ţară, nu vorbim de o micşorare cu 65%. 
 
- Nu am primit niciun reproş din alianţă. Reproşurile din spaţiul public sunt legate de comunicare. Discuţia e cum poţi face faţă unui linşaj mediatic de luni de zile.
 
- Cu premierul nu am avut nicio discuţie despre lucrurile pe care pare că mi le reproşează. Am rămas cu imaginea une protestare aruncând cu oase şi strigând după secretarul de stat ăn MS Andreea Moldovan: ”Fă nenorocito!”. Acest lucru se oglindeşte în modul în care a acţionat premierul. Să demiţi un priofesionist ca Andreea Moldovan fără cea mai mică discuţie e echivalentul mai elegant al acelui ”Fă, neneorocito!”.
- Nu a fost nicio discuţie între mine şi Cîţu legat de ce am putea face mai bine.
- Dacă nu mai avem paturi ATI într-o regiunie, lucrul acesta ar trebui să conteze, vorbim de carantinarea unei regiuni. Am spus aceste lucruri în conferinţă de mai multe ori. Nu e nimic spectaculos în acel ordin. 
 
- Ceea ce mi-aţi reproşat, comunicarea, puteam să arăt mai bine ce se întâmplă. Am considerat că buna mea credinţă, a colegilor mei nu mai trebuie demonstrată. Pare că lucrurile trebuie demonstrate în fiecare zi. Nu am evaluat cum se cuvine diversele deranjuri produse într-o sferă sau alta a societăţii, a unor instituţii.
 
- Nu îmi reproşez lucruri care ţin de munca mea şi a colegilor mei. În patru luni s-a muncit bine, pe bazele corecte, nu pe ce trebuie unui partid sau altul, ci pentru ce trebuie oamenilor din sistem. 
 
- Ajungem la 1600 de paturi, mergem la 1800, Nu vorbim de mobilă, de echipamente medicale, fiecare pat înseamnă ruperea unor oameni, a unor echipamente de la tratamentul altor persoane. 
 
- Trebuie să avem în vedere faptul că pandemia nu poate fi gestionată la MS, trebuie rezolvată în afara MS, e doar ultimul episod. Ideea că spitalele pot gestiona ce nu se poatea gestiona în altă parte e falsă. Nu putem avea petreceri la Bucureşti, la Predeal, pe Valea Prahovei şi să ne uităm doar către spitale şi de ce nu avem mai multe paturi. 
 
- M-am mirat să aflu de la televizor că premierul vorbeşte de un target pe sănătate fără a avea o discuţie. 
 
- Când am văzut la TV o anumită declaraţie, l-am sunat pe premier, încercând să lămuresc ce a vut să spună şi să îi spun realitatea din sistem. Dacă eşti liderul unei echipe, nu înseamnă că ai întotdeauna dreptate, că nu trebuie să te consulţi cu specialiştii. Acest lucru i-aş reproşa dacă ar fi ceva de reproşat. 
 
- Am venit după un an de guvernare liberală şi unele lucruri au trebuit ajustate, nu reliefau sitauţia reală, vorbim despre focarele excluse, de modul de calculare a incidenţei, există o problemă de metodologie când ne uităm la numărul de decese, sunt lucruri care trebuie ajustate şi a fost o provocare politică să ajustez fără să acuz sau să stârnesc diverse contradicţii. Lucrurile trebuie corectate, deciziile trebuie bazate pe date reale şi pe adevăr. 
 
- Una dintre priorităţile noastre a fost să verificăm lucrurile şi să le comparăm cu realitatea din teren. Lucrurile nu au fost ideale. Putem aveaa încrdere în trenduri şi trebuie să privim critic lucrurile. Dezbaterile despre cum Voiculescu are ceva de împărţit cu liberalii sunt politizări cărora le înţeleg scopul mediatic, dar interesul public este cât se poate de clar, trebuie să avem date, asta ar trebui să primeze întotdeauna.
- A fost un moment greu şi nu am vrut să vorbesc despre asta. Abia a doua zi m-am uitat la imaginile cu Andreea Moldovan. Vi se pare în regulă ca oameni care nu au furat să fie trataţi în acest fel? Oamenii de care avem nevoie în instituţiile publice nu e uşor să îi atragem dacă îi tratăm în acest fel. Dacă era sora dumneavoastră vi se păreau în regulă lucrurile astea? Nimeni nu îşi asumă un şir infinit de mizerii, trebuie să avem o anumită decenţă în spaţiul public. 
 
 - Despre succesorul său - Unul mai bun decât mine, mai priceput poate şi politic, dar sper ca omul acesta să construiacă echipe, să facă lucrurile pentru care după ce plească să rămână ceva în urmă. Există multe persoane în cadrul alianţei USR PLUS care ar putea face acest lucru. 
CITEȘTE ȘI Voiculescu, despre relaţia cu Raed Arafat: Absolut decentă, o relaţie de lucru foarte bună/ E un fake-news că aş avea război cu Arafat

- Nu m-am simţit sabotat de Arafat. Nu credeţi că am fost demis împreună cu Andreea Moldovan pentru acel ordin.

- Cine trebuie să informeze premierul? E un comitet al cărui preşedinte e Raed Afarat. Acesta este parcursul pe care l-a avut fiecare chestiune care a ţinut de carantinare sau de pandemie. 
- Şi dacă era o problemă cu acel ordin, într-o echipă lucrurile se rezolvă în 15 minute, ordinul poate fi abrogat, nu producea efecte imediate, nu carantina nicio localitate, stabilea nişte date.
- Despre decizia privind numirea unui titular la MS sau ieşirea de la guvernare -  E o decizie grea şi care se va lua la nivelul conducerii USR PLUS. Cîţu nu e premierul de care România are nevoie în acest moment. Cele întâmplate recent arată o lipsă de maturitate politică şi mai mult decât atât şi arată şi felul în care dumnealui înţelege să ia decizii care pun în pericol guvernarea.  Ce a fost şocant pentru mine a fost că nu am avut nici măcar o discuţie. Să nu ai niciun fel de discuţie, nu a răspuns la telefon. 
 
 - Ce va face mai departe - E o chestinue asupra căreia să decid ce voi face mai departe. Mi-e clar că vreau să ajut la schimbarea lucrurile în sănătate. E ceva dincolo de titlul de polician sau de ministru. E rostul găsit până acum pentru viaţa mea.
- Când o ţară are mai multe centre închise decât deschise, ceva e în neregulă. Asta a fost situaţia în ianuarie. Analizaţi datele şi vedeţi care e interesul oameniloir şi dacă este servit de o anumită strategie. 
 
- Vedeţi reacţia după publicarea acelor date. Reacţia de atunci ar trebui să spună care sunt problemele. Interesele din sănătate, dacă ne uităm la un manager schimbat, să vedem al cui a fost al cel manager, care sună la partid, şi partidul se arată supărat. Nu vorbesc ce USR PLUS. Dacă nu ar fi un interes financiar, care ar fi supărarea?
Ideea că funcţiile din sănătate se împart la nivel local aşa cum a fost, am asistat şi acum la discuţii la nivel local, e ceva ce pentru noi a fost inacceptabil şi aşa trebuie să rămână. 
 
- Responsabile pentru ce s-a întâmplat în sănptate sunt toate partidele care au fost până acum la conducere. Pot număra pe degete şefii de DSP care nu au carnet de partid. Lucrul acesta nu e în regulă, schimbarea lor poate duce la o reacţie politică, deciziile lor trec prin filtrul politic. 
 
- Următorul ministru sper să comunice mai bine. Sper să nu mai poată fi demis de cineva care are o problemă personală sau sugerată de partid. Dacă nu avem stabilitate la nivel MS şi nu va avea suportul necesar pentru a face modificări în sistem, atunci lucrurile nu se vor schimba şi oamenii vor muri. Pentru că nişte partide şi-au împărţit caşcavalul
 
- Puteţi fi un politician mai bun? Nu am nicio îndoială
 
- V-a învins sistemul? Haideţi să nu luăm citate vechi.
- Nu am reuşit să strâng dovezi care să fie în acest moment demne de sesizat Parchetul. Dar în sine felul cum s-a făcut justiţia în sănătate e o problemă care ne împiedică să facem curăţenie. Am dus o roabă de documente la DNA în 2016 şi nu ştiu ca o persoană să fie la închisoare. Nu ştiu dacă vreun dosar a fost finalizat. Voi face ce ţine de mine ca lucrul ăsta să fie o prioritatate.
 
- Spunea premierul, într-un mod pe care nu îl apreciez, că toţi pacienţii au legătură cu MS. Nu poţi să ai responsabilitate fără putere şi invers. Nu poţi să fii responsabi pentru vaccinare, dar să nu ai un cuvânt de spus. Nu poţi fi responsabil pentru toate spitalele din ţară, iar acestea nu sunt în subordinea MS. Dacă ai legătură cu managerul şi îi soliciţi ceva, poate răspunde sau nu. Ministrul nu îi poate impune nimic. Lucrurile trebuie regândite, nu sunt ideale cum funcţionează în acest moment. 
- Dacă veriticăm decesul dintr-un anumit spital... sunt 2 raportări separate, una e mai mare ca cealaltă, găsim anumite cazuri care nu sunt raportatate cum s-ar cuveni. S-ar putea să lipsească o bifă, să fie metodologia greşită şi aplicarea ei să fie o problemă. Metodologia poate fi modificată. Când ai nevoie de date statistice din teritoriu, trebuie să ai o cheie de control. Există o potenţială problemă, ea a fost semnalată şi există o responsabilitate la MS, la actualul ministru al Sănătăţii de a clarifica lucrurile. 
 
- Pe anumite chestiuni care ţin de gestionarea pandemiei, premierul a ales să nu se consulte cu Ministerul Sănătăţii. 
 
- Au fost şedinţe de Guvern special pe anumite proiecte ale MS. 
 
- Pierde viteză în mod periculos la capitolul vaccinare deşi a început bine. România are o vulnerabiliate majoră pentru că nu a vaccinat bătrânii şi bolnavii. O altă vulnerabilitate este lipsa unei campanii de comunicare. O să vedem curând limitările abordării de pânpă acum. Trebuie să ajungem în rural, la cât mai mulţi oameni. Nu spun că echipa care s-a ocupat de vaccinare nu a făcut o treabă bună. Modul de a lua decizii, de a guverna, întreaga campanie, este suboptimal, ca să fiu delicat. 
CITEȘTE ȘI Voiculescu: A fost un fake news că am cerut preluarea coodonării vaccinării de la Valeriu Gheorghiţă/ El este un om inteligent, etic, care munceşte de dimineaţă până seara

- A fost fake news că am cerut coordonarea vaccinării de la Gheorghiţă. E un om inteligent, etic, care munceşte de dimineaţă până seara. Am spus că platforma a fost suboptimală, că trebuie o camapnie de comunicare şi am cerut să fie în sarcina MS, lucru care nu s-a întâmplat. A fost unul din multele momente când Cîţu a zis da, dar nu s-a întâmplat apoi. 

- Am apreciere pentru eforturile depuse. Lucrurile au mers până la un anumit punct mai bine ca în anumite ţări din Europa. Pentru perioada următoare trebuie pus accent pe comunicare, pe comunităţi mai greu aceesibile şi pe oamenii din mediul rural. 
 
- Cum a fost relaţia cu Arafat? Absolut decentă, relaţie de lucru foarte bună. E fake news că am un război cu Arafat. Niciodată nu am avut, de când ne cunoaştem, adică din 2015. 
 
- Voi avea nevoie de câteva zile să îmi aşez propria viaţă. Decizia de zilele trecute a fost una şocantă şi mi-am aranjat lucrurile în viaţă să pot să fac lucruri din postura de ministru al Sănătăţii pentru mult timp. Nu vă pot spune cât regret că nu pot face lucrul acesata. O să găsesc drumul şi drumul acesta va merge în direcţia reparării a ce poate fi reparat pentru sănătatea oamenilor. Deocamdată o să dorm.
 
- Aţi reveni la MS? Ar fi interesant. Din două mandate am 10 luni, să ajungem la un an mai trebuie un mandat. 
CITEȘTE ȘI Vlad Voiculescu, despre ancheta DIICOT privind accesarea platformei de vaccinare de către consilierul său onorific: Toată povestea e o glumă proastă/ E o ruşine pentru ţara asta că aşa ceva s-a putut întâmpla

 - Ancheta DIICOT referitoare la bazele de date privind vaccinarea - Toată povestea o glumă proastă, e o prmieră ca un consilier onorific care publică date care nnu sunt secrete să fie mai întâi cercetat. Corpul de control al prmierului a adunat jumătte din echipa de conducere, l-a adus pe Ştefan Voinea de la Cluj, e neplătit, consilier onorific, l-au ţinut şţase ore repetând aceleaşi întrebări, lucru care ne aduce aminte de alte vremuri. Apoi fără să vedem raportul final. Primele măsuiri ar fui trebuit să fie administrative. S-a dat un comunicat că Corpul de control a trimis la DIICOT. Dacă cineva din echipa mea a comis o ilegalitate, nu aveam nicio problemă să fie lucrurile spuse clar şi stabilite responsabilităţi clare. Dar sănu spui niciodată clar ce s-a împlat şi vehiculezi în presă aceste acuzaţii, e demn de alte vremuri. O ruşine pentru ţara asta că aşa ceva s-a putut întâmpla.

 
Consider că a fost un abuz asupra unui om care şi-a dedicat din timpul său pentru a face un bine public. Nu am problemă să discut cu oricine despre această problemă. Nu am fost citat la DIICOT. Nu avem ceva de ascuns. Când aşa ceva se întâmplă, când publicarea unor date nesecrete devine o problemă pentru Guvernul României, să vă întrebaţi ce fel de ţară vrem să fim.  Dacă aşa ceva e cercetat în ţara asta, asta nu e ţara în care vreau să trăiesc. Trebuie să schimbăm lucrurile.
 
- Întrebat câte paturi ATI au fost cumpărate - Cumpărăturile nu se fac de MS, ci de către spitale, nu ştiu câte achiziţii au făcut spitalele din această ţară. Nu avem un sumar al achiziţiilor, dar e unul din proiectele pornite, cererea pentru transparentizarea tuturor achiziţiilor făcute de spitale şi de UNIFARM, a tututor cheltuielilor din sănătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.