Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Chişinău, că România va trimite ”până la 200.000” de doze de vaccin împotriva coronavirus în Republica Moldova, dar şi specialişti care să ajute la stabilirea Strategiei de vaccinare în ţara vecină. Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că aceste vaccinuri vor salva vieţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţil la Chişinău, că România va susţine procesul de vaccinare a cetăţenilor Republicii Moldova, ”prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin şi trimiterea la Chişinău, în etapa imediat următare,a unei echipe de experţi români care să împărtăşească din experienţa României şi să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare”. 
 
”Este însă necesară o cooperare strânsă cu autorităţile sanitare din Reublica Moldova  şi implicarea acestora”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi, într-o declaraţie de presă la Chişinău. 
 
Şeful statului a precizat că, de asemenea, România va furniza medicamente, echipamente de protecţie şi de îngrijire a pacienţilor de COVID-19. 
 
Ajutorul acordat de România Republicii Moldova face parte dintr-un ”un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova”, pe care Klaus Iohannis l-a anunţat la Chişinău. 
 
La rândul său, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că vaccinurile oferite de România ”vor salva vieţi”. 
 
”Ne bucurăm de deschiderea României de a oferi vaccinuri în Republica Moldova cât mai curând. Aceste vaccinuri, destinate în principal lucrătorilor din prima linie, lucrătorilor medicali, vor salva vieţi şi ne vor ajuta să oprim răspândirea viusului”,  afirmat Maia Sandu. 

 


 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.