Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de luni se află, la ”Ora premierului”, prezentarea de către prim-ministrul interimar Florin Cîţu a raportului privind campania de vaccinare, însă acesta a anunţat că nu va participa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Premierul interimar, Florin Cîţu, a fost întrebat, luni, dacă va participa la şedinţa de la Camera Deputaţilor şi a răspuns: ”Nu. Suntem în negocieri politice, nu mergem în Parlament astăzi”. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Premierul ar trebui să fie prezent la ora 16.00 în plenul Camerei Deputaţilor. 
 
Pe ordinea de zi se află Dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului, Florin-Vasile Cîţu, la solicitarea Grupului parlamentar USR, cu tema "Raportul prim- ministrului privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, pe care o coordonează, în contextul în care România a ajuns pe penultimul loc în UE la acest capitol".  
 
Solicitarea celor de la USR a fost făcută săptămâna trecută, în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.  
 
USR l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că este singurul responsabil pentru eşecul campaniei de vaccinare. 
 
"Premierul în funcţie a vrut să coordoneze această campanie de vaccinare. De când a preluat mandatul, din decembrie anul trecut, nu a vrut să lase la Ministerul Sănătăţii. A vrut să fie coordonatorul campaniei de vaccinare. Dânsul, împreună cu Valeriu Gheorghiţă şi cu secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Baciu, au coordonat această campanie care este un eşec, şi trebuie să spune asta. Singurul responsabil pentru acest eşec este Florin Cîţu. În numele grupului parlamentar USR PLUS îi solicit lui Florin Cîţu să vină în faţa Parlamentului pentru că românii trebuie să ştie, aşa cum îi place dânsului să spună. Să vină în faţa Parlamentului cu un raport despre campania de vaccinare. De ce suntem pe penultimul loc în Europa?", a declarat Ionuţ Moşteanu marţi la Parlament.  
 
Prim-ministrul Florin Cîţu i-a criticat la rândul lui pe cei de la USR, care au deţinut portofoliul Sănătăţii, pentru eşecul campaniei de vaccinare.  
 
"Ar fi fost mai bine să îl fi văzut pe domnul Vlad Voiculescu o singură dată într-un centru de vaccinare. Eu nu cred că l-am văzut vreodată într-un centru de vaccinare pe ministrul Sănătăţii. Ar fi fost frumos în seara în care erau transferaţi pacienţii de la Foişor să nu stea în BPR sau în Biroul Politic al partidului din care face parte să-şi ia susţinere politică, să fie acolo cu oamenii care sufereau. Aş fi vrut mai multe despre acest lucru de la domnul ministru; şi de la doamna ministru, la fel. Voiam să îi văd mai mult pe teren şi pe ceilalţi membri ai Guvernului. Eu, din ce mi-aduc aminte, am fost singurul care am fost prin centre de vaccinare, iar membrii Guvernului au fost o singură dată, când le-am cerut eu să meargă în centre de vaccinare", afirma Florin Cîţu, în luna septembrie, într-o conferinţă de presă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.