Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, vineri, că Guvernul a aprobat Strategia Naţională Anticorupţie. ”Este un răspuns ferm pe care Guvernul României îl dă în combaterea corupţiei, un mesaj politic şi un angajament politic de a combate acest fenomen”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul a adoptat Strategia Naţională Anticorupţie 2021 – 2025. Este un răspuns ferm pe care Guvernul României îl dă în combaterea corupţiei este un mesaj politic şi un angajament politic de a combate acest fenomen, este un mesaj politic de a susţine toate instituţiile care se confruntă cu corupţia şi care combat corupţia în temeiul legii”, a declarat, vineri, la finalul şedinţei de GUvern, Cătălin Predoiu.  

Ministrul Justiţiei a afirmat că fenomenul corupţiei afectează dreturile cetăţenilor. 

”Corupţia este în continuare un fenomen serios care afectează drepturile şi libertăţile cetăţenilor (...) Prezenta Strategie este rezultatul unui efort de aproape un an de zile”, a mai transmis ministrul.  

Acesta a precizat că Strategia are la bază un amplu proces de consultare.  

”Strategia abordează corupţia într-un trend modern, în care este văzută ca parte a unui fenomen complex care include şi crima organizată”, a mai declarat Cătălin Predoiu.  

”Ministerul Justiţiei va propune proiecte de lege, instrumente legislative care să ducă la îndeplinire această strategie. Aş menţiona Codul Penal şi Codul de Procedură Penală care vor intra n dezbaterea Parlamentului n toamna anului viitor”, a mai anunţat ministrul.  

Acesta susţine că Strategia este corelată cu MCV şi GRECO, fiind un prim obiectiv n cadrul PNRR şi care a fost îndeplinit la timp.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.