Reprezentanţii PNL Sector 1 susţin că bucureştenii din acest sector nu vor putea beneficia de programul Rabla Local, prin care persoanele fizice primesc stimulente de 3.000 de lei pentru a casa maşini mai vechi de 15 ani. ”Deşi proiectul a primit votul Consiliului Local, primarul Armand nu a fost în stare să depună documentaţia pentru accesarea acestui program guvernamental”, afirmă aceştia. În replică, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că la şedinţa în care s-a votat proiectul consilierii PNL şi PSD ”au fugit din sala de consiliu” şi că aceştia ”au blocat tot sectorul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Clotilde Armand afirmă că, la votul în CL pe proiectul privind participare la programul Rabla Local, consilierii PSD şi PNL ”au fugit din sala de consiliu”: Rog coaliţia PN-PSD să nu se mai plângă, consilierii lor locali au blocat tot sectorul

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de PNL Sector 1, Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, la începutul lunii aprilie, deschiderea sesiunii de finanţare a ”Programului privind casarea autovehiculelor uzate”, în care primăriile se puteau înscrie online, în perioada 21-28 aprilie. Prin intermediul programului, persoanele fizice care casează o maşină mai veche de 15 ani primesc, de la primăria de care aparţin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligaţi să-i folosească pentru a cumpăra o maşină nouă.

”Nu este prima dată când Primăria Sectorului 1 ratează proiecte cu impact pentru oameni. Iresponsabilitate pe linie, lipsă de interes şi incompetenţă marca Armand, aşa cum suntem obişnuiţi de doi ani şi jumătate. Primarul a adus în Consiliul Local acest proiect abia pe 26 aprilie, deşi mai erau două zile până la finalizarea perioadei de depunere. Chiar şi aşa, după ce proiectul a fost votat, ar fi avut suficient timp la dispoziţie. Înscrierea se făcea online şi foarte simplu. Această nouă dovadă de dezinteres din partea primarului Armand afectează mii de bucureşteni din Sectorul 1, care ar fi putut beneficia de această sumă de bani deloc de neglijat, dar şi siguranţa străzilor, pentru că multe dintre maşinile vechi, care poluează şi prezintă riscuri în trafic, ar fi putut fi înlocuite”, a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, citat în comunicat.

Conform aceluiaşi document, Primăria Sectorului 1 a mai ratat, în luna februarie, un apel pentru fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă alocaţi pentru instalarea de panouri electronice de informare în staţiile STB, fiind singurul sector care nu va beneficia de program. La acel moment, PNL Sector 1 a cerut demisia city managerului. 

”De data aceasta, cerem demisia primarului inutil, care dezamăgeşte din nou mii de bucureşteni, care probabil i-au acordat votul şi încrederea. Sigur că nu ne aşteptăm la gesturi de onoare din partea lui Armand. Cel mai probabil urmează un nou episod de victimizare, în care sunt de vină inamicii săi imaginari, ca de fiecare dată”, mai scrie în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.