Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat, vineri la Sinaia, că liberalii au decis, cu unanimitatea de voturi, să aleagă calea „Prin noi înşine” în alegerile din 2024, şi anume să meargă pe listă proprie şi să nu facă o alianţă cu PSD privind liste comune în alegeri. „Doresc să subliniez, fără niciun fel de echivoc, să nu se înţeleagă cumva că, prin această decizie, PNL a gândit o altă abordare a prezenţei noastre la guvernare. Vom continua să guvernăm, vom continua să colaborăm şi să cooperăm pentru îndeplinitrea obiectivelor cu PSD”, a adăugat liderul liberalilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Cu puţin timp în urma am încheiat Biroul Politic Naţional al PNL, activitate care a început încă de ieri după-amiază, în urma căreia am analizat axa politică pe care PNL îşi va desfăşura activitatea politică şi va aborda anul electoral 2024. (...) Cu unanimitate de voturi, decizia a fost adoptată ca PNL, folosind mottoul istoric al partidului, «Prin noi înşine», aşa cum de-a lungul timpului am reuşit ca prin acest motto, care nu este doar al PNL, este al nostru, al românilor, am reuşit să depăşim momente grele din istoria noastră, tot la fel, cu optimism şi cu mobilizare, cu ambiţie, cu unitate, PNL va aborda anul electoral 2024. Este important să vă împărtăşesc modul în care s-a ajuns la această ştire pentru că noi astăzi am luat o singură decizie şi anume de a merge în alegeri «Prin noi înşine». Avem capacitatea, resursa umană, motivarea necesară. Doresc să subliniez şi să mulţumesc tuturor liderilor de filială pentru modul responsabil şi pentru angajamentul fiecăruia dintre ei ca în continuare să ne îndeplinim obiectivele asumate faţă de români, să continuăm la fel de angajaţi în îndeplinirea obiectivelor la guvernare”, a declarat Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, de la Sinaia.

El a subliniat că electoratul se aşteaptă de la PNL să performeze în continuare şi să îndeplinească politicile de centru-dreapta.

„De asemenea, doresc să subliniez faptul că fiecare dintre cei prezenţi, astăzi, aici, au asumat acest spirit de solidaritate, unitate şi angajament pentru că avem un electorat care aşteaptă de la noi să ne îndeplinim politicile de centru-dreapta, să continuăm să performăm la nivelul administraţiilor locale, să putem la nivel central să venim cu politicile publice prin care continuăm să dezvoltăm România, prin care continuăm să asigurăm cadrul necesar implementării Legilor Educaţiei, să continuăm să implementăm obiectivele propuse pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru modernizarea infrastructurii, pentru tot ceea ce înseamnă o administraţie mai bună şi digitalizată, pentru tot ceea ce înseamnă obiectivele de mediu asumate de către ţara noastră.Este un drum al PNL, în Uniunea Europeană, promovând valorile democraţiei lumii libere, promovând valorile Uniunii Europene ale relaţiei Euro-Atlantice”, a mai spus Ciucă.

Liderul PNL a mai punctat faptul că partidul va continua să guverneze împreună cu PSD, chiar dacă vor merge le liste separate la alegerile de anul viitor. El a mai spus că şi-a asumat să conducă, împreună cu liderii filialelor PNL, campania pentru alegerile din 2024.

„Doresc să subliniez, fără niciun fel de echivoc, să nu se înţeleagă cumva că prin această decizie, PNL a gândit o altă abordare a prezenţei noastre la guvernare. Vom continua să guvernăm, vom continua să colaborăm şi să cooperăm pentru îndeplinitrea obiectivelor cu PSD. Guvernarea este principala preocupare a noastră în acest moment şi, de aceea, vă rog să avem în vedere că mai abitir decât acum,o să continuăm să desfăşurăm activităţile specifice la nivelul executivului şi la nivelul administraţiei locale pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin programul de guvernare”, a completat Ciucă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conducerea PNL a analizat trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă.

Liberalii au votat în unanimitate să nu facă alianţă cu PSD şi să meargă pe listă proprie la alegerile din 2024. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.