Liberalii au solicitat retrimiterea la comisie a proiectului de lege care vizează respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. PNL a cerut retrimiterea la Comisie şi a iniţiativei legislative care modifică şi completează legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, pentru a fi dezbătută o prevedere prin care armele letale ar fi mai uşor obţinute de către infractori. Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a spus că social-democraţii nu vor accepta retrimirea la comisie a proiectului care respinge OUG pe alocaţii. UDMR şi PMP au anunţat că se vor opune cererii PNL. Cererea liberalilor nu a întrunit numărul necesar de voturi, astfel încât proiectul să fie retrimis la comisie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Au fost 78 de voturi „pentru”, 127 „împotrivă” şi cinci abţineri.

„Deci propunerea de retrimitere nu a intrunit numărul de voturi pentru a fi retrimisă pentru a o discuta. Pentru poziţia 4 se retrimite, astfel încât să fie corectate luni de comisia de apărare şi comisia juridică şi apoi să intre la vot în plenul de marţi”, a anunţat Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor care prezidează plenul de miercuri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

ŞTIREA INIŢIALĂ Redăm integral dezbaterea din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor privind solicitările PNL: 

„Victor Paul Dobre, deputat PNL - Ambele proiecte de lege au o serie de probleme ridicate de ministere care necesită a fi discutate în Comisie. Propunerea noastră e să fie retrimise în Comisie pentru două săptămâni.

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD - Aş vrea ca tot cei care ne urmăresc azi să ştie că PNL a cerut retrimiterea la Comisiei. Practic alocaţiile nu vor fi dublate. Vom vota împotriva acestei solicitări, iar proiectul pentru respingerea OUG va fi votat. Grupul PSD va vota împotriva retrimiterii la Comisie a acestui proiect de lege.

Pavel Popescu, vicelider al grupului deputaţilor PNL - Tot în spiritul adevărului, în grupul PNL am decis cererea de retrimitere la Comisie a OUG tocmai pentru a nu o respinge în plen, pentru că această OUG vizează creşterea alocaţiilor pentru copii, în mod sustenabil şi responsabil. Tot de la acest pupitru am mărit am dublat alocaţiile copiilor, prin acel amendament al d-lul Dragnea. Dvs respingeţi această OUG, practic prorogaţi mărirea alocaţiilor şi în mod politicianist cereţi majorarea alocaţiilor copiilor.

Alfred Simonis - Aţi recunoscut că PSD a dublat anul trecut alocaţiile. Vă mulţumesc. De data aceasta Parlamentul a mai încercat să dubleze o dată alocaţiile, în ianuarie. Aţi tot încercat să tergiversaţi majorarea. Această majorare înseamnă să fie de 100%. Dvs le măriţi doar cu 20%. Deci tăiaţi cu 80% alocaţii. Avem varianta de a dubla alocaţiile, la propunerea PSD sau să respingere creşterea etapizată a alocaţiilor prin OUG.

Cătălin Drulă, liderul grupului deputaţilor USR – Vom susţine retrimiterea la Comisie a OUG privind alocaţiile. Al doilea proiect există un amendament prin care armele letale vor fi mai uşor obţinute de infractori. Vom vota pentru retrimiterea la Comisie a celor două proiecte de lege.

Marton Arpad, deputat UDMR – Nu putem accepta o strategie de tergiversare a acestei legi votate de Parlament. Deci vom vota împotriva retrimiterii la Comisie. În ceea ce priveşte punctul 4, e corect dacă există o problemă să fie clarificată, mai ales că e vorba de armele letale, e bine să fie retrimisă la Comisie ca să se dezbată mai bine legea.

Ioan Cupă, deputat PMP -  Grupul PMP va vota împotriva retrimiterii”.

Comisia pentru muncă a adoptat marţi raport pentru respingerea ordonanţei de urgenţă care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Camera Deputaţilor urmează să voteze decizional proiectul de lege.

Senatul a adoptat marţea trecută, 11 august, proiectul de lege care prevede respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern din 29 iulie, că, la 1 septembrie, copiii vor primi mărite alocaţiile aferente lunii august. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.