Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, anunţă că PSD poartă discuţii cu parlamentari şi că intenţionează să depună o moţiune de cenzură spre finalul sesiunii parlamentare. "În momentul în care considerăm că ne apropiem cu o masă critică, suntem aproape de numărul de voturi ca moţiunea de cenzură să treacă, sigur că vom veni în Parlament cu aşa ceva”, afirmă liderul social-democrat. Stănescu îi îndeamnă pe cei care consideră că PSD nu îşi face datoria ca partid de opoziţie să spună ce ar mai trebui făcut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat marţi seară, într-o emisiune televizată, dacă PSD ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură, secretarul general al PSD a răspuns afirmativ. 
 
"Da. Ne gândim la o moţiune de cezură, sigur că moţiunea de cenzură va fi mai spre finalul actualei sesiuni parlamentare pentru că trebuie să ai o majoritate critică, adică ne gândim cum trebuie să facem şi discutăm mereu cu parlamentari în parte şi de la minorităţi şi de la partid de la ei discutăm. (...) În momentul în care considerăm că ne apropiem cu o masă critică, suntem aproape de numărul de voturi ca moţiunea de cenzură să treacă, sigur că vom veni în Parlament cu aşa ceva pentru că este un atribut al opoziţiei şi putem să facem lucrul ăsta”, a declarat Paul Stănescu, la Antena 3. 
 
El a menţionat că PSD nu poate ieşi în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de deciziile Guvernului pentru că alimentarea unor mişcări de stradă în această perioadă de criză sanitară ar fi un gest care să dovedească "inconştienţă".
 
"Noi nu putem să ieşim în stradă să facem, lucruri pe care le fac alţii. Suntem într-o situaţie pandemică foarte gravă şi PSD nu îşi asumă aşa ceva. Ar îndemna să fim inconştienţi, nu găsesc termenul, inconştienţi să fim ca noi să alimentăm mişcări de stradă pentru că e vorba de o situaţie foarte, foarte gravă. (...) Repet, să înţeleagă toată lumea: nu putem să participăm la ceea ce fac alţii, la mişcări de stradă într-o criză de sănătate. Prezumţiile sunt că vom depăşi 200 de morţi pe zi foarte curând, ceea ce e foarte, foarte grav”, a adăugat Stănescu.
 
Paul Stănescu a răspuns şi acuzaţiilor celor care acuză de non-combat PSD, aflat în opoziţie. 
 
"Eu am un răspuns foarte simplu: cine spune că PSD-ul nu-şi face datoria ca partid de opoziţie am cerut de fiecare dată soluţii, să ne spună ce ar mai trebui să facem în plus. Adică, la ceea ce am făcut, ce ar mai trebui să facem în plus. Vorba preşedintelui Marcel Ciolacu: ar trebui să luăm benzină să ne dăm foc în faţa Parlamentului? Nici nu ştiu ce ar mai trebui să facem pentru că de fiecare dată am combătut ce au făcut ei rău, am venit cu soluţii de fiecare dată. Deci PSD a venit cu soluţii şi le-a pus pe masa actualei puteri. Nu ştiu ce se poate face mai mult de atât. Deci chiar nu ştiu. Dacă ne spun oamenii ăştia care spun că PSD-ul nu face opoziţie aşa cum ar trebui, că face un joc de glezne - am auzit şi expresia asta - să ne spună ce ar trebui să facem şi eu vă asigur că dacă e ceva bun facem, nu se pune problema, dar să ne spună ce”, a adăugat Stănescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.