Premierul Ludovic Orban susţine că nu ia în calcul ipoteza depunerii mandatului de şef al Guvernului pentru declanşarea alegerilor anticipate, spunând că subiectul depunerii mandatului nu s-a discutat nici în cadrul PNL, nici în discuţiile dintre liberali şi preşedintele Klaus Iohannis. El afirmă că Guvernul îşi va mai angaja răspunderea şi pe alte teme. "Ei pot să depună moţiune de cenzură la fiecare angajare de răspundere. Şi mai avem, slavă Domnului, foarte multe lucruri de făcut, care sunt foarte greu de făcut prin dezbatere parlamentară normală, cu structura actuală a Parlamentului. (...) Vom face foarte multe lucruri bune pentru români prin angajare", spune Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a catalogat, joi seară, într-o emisiune la B1 Tv, drept "fake news” informaţiile că ar fi dispus să îşi depună mandatul de premier în vederea declanşării alegerilor anticipate. Orban a spus că PNL ar face tot posibilul să se ajungă la alegeri anticipate, dar fără a crea o criză politică. 
 
"Această variantă (a depunerii mandatului de către premier - n.r.) nu a fost analizată nici în dezbaterile din partid, nici în dezbaterile cu preşedintele României (...) Pur şi simplu s-au inventat lucrurile astea. (...) În general, nu plec de pe câmpul de luptă. Sunt un om care atunci când m-am angajat să fac ceva fac tot ce depinde de mine să realizez obiectivele pe care m-am angajat. Dacă ei nu depun o moţiune de cenzură oricât de tare i-am deranjat cu deciziile pe care le adoptăm înseamnă că facem lucruri bune. (...) Această ipoteză nu am luat-o în calcul, noi am făcut tot efortul de coagulare a tuturor forţelor politice ne-PSD pentru a da jos Guvernul PSD, ne-am angajat răspunderea să guvernăm. Preferinţa noastră o reprezintă alegerile anticipate şi astăzi dacă am putea ajunge la alegeri anticipate am face tot ce depinde de noi să ajungem la alegeri anticipate fără a crea o criză politică gratuită care să nu ne ofere o minimă garanţie că putem ajunge la anticipate” a declarat Ludovic Orban.
 
Şeful Guvernului a mai spus că PNL va trece acte normative prin Parlament atunci când va avea "garanţia” că ele pot fi adoptate, iar Executivul va utiliza asumarea răspunderii asupra unor acte normative pe teme care beneficiază de sprijinul cetăţenilor, dar care nu ar trece, precum şi sistemul Ordonanţelor de Urgenţă, dar numai dacă acestea vor fi constituţionale şi numai în condiţiile în care "nu mai există o altă soluţie”.
 
"Ei pot să depună moţiune de cenzură la fiecare angajare de răspundere. Şi mai avem, slavă Domnului, foarte multe lucruri de făcut, care sunt foarte greu de făcut prin dezbatere parlamentară normală, cu structura actuală a Parlamentului. (...) E greu să guvernezi, cum suntem noi, în situaţia asta cu 21 la sută. Poate din cauza asta şi apelăm la angajări de răspunderi pentru a adopta acte normative pe care altfel, pe calea dezbaterii parlamentare, nu am reuşi să le adoptăm, pe când dacă ar fi alegeri anticipate am avea o bază solidă prin care am putea să facem o reformă de substanţă. (...) Vom face foarte multe lucruri bune pentru români prin angajare. O să mai dăm şi câte o Ordonanţă de urgenţă, că sunt situaţii în care eşti obligat să dai ordonanţe de urgenţă. Deci lucrurile sunt foarte clare: multe din lucrurile care trebuie făcute nu sunt pe placul unei majorităţi parlamentare. Acum să vorbim şi de Secţia Specială şi de mai multe altele...  ajutorul social. Tu ai criză pe piaţa muncii şi tu continui să dai ajutor social unor oameni care au putere de muncă şi care refuză să se angajeze atunci când primesc oferte de locuri de muncă şi care preferă să stea să primească banii ăia", a afimat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.