Ludovic Orban a afirmat că analizează posibilitate să sesizeze un conflict juridic de natură constituţională la CCR în legătură cu depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. Premierul a adăugat că în 30 de ani nu a exista aşa ceva şi anume depunerea unei moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară. Social-democraţii i-au transmis premierului că singurul conflict constituţional este că el a patronat furtul din bani publici sub paravanul pandemiei. PSD mai spune Guvernul Orban a sabotat intenţionat sănătătea românilor şi nivelul lor de trai, fapt pentru care Executivul trebuie dat jos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI PSD: Singurul conflict constituţional, domnule Orban, este că un premier care a patronat furtul din bani publici folosindu-se de pandemie şi care a sabotat sănătatea românilor şi nivelul lor de trai, să mai rămână în fruntea Guvernului

„Analizăm posibilitatea nu de a ataca la Curte, de a invoca un conflict juridic de natură constituţională privitor la depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva. Niciun partid politic nu a depus moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Sesiune extraordinară, de fapt e vacanţă parlamentară.Sesiunea extraordinară se convoacă tocmai pentru că este vacanţă parlamentară. Nu am luat încă decizia. Analizăm toate temeiurile constituţionale. O moţiune de cenzură poate să dureze de la depunere până la votare 4-5 zile. Gândiţi-vă că vacanţele parlamentare durează două luni cea de vară, o lună cea de iarnă. Deci trei luni. Asta ar însemna că deşi textul constituţional spune că moţiunea poate fi semnată de un parlamentar o singură data pe o singură moţiune pe sesiune, acesta e textul constitutional, gândiţi-vă că dacă s-ar permite depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară orice Guvern ar fi supus unui asediu unor moţiuni de cenzură. S-ar putea depune la limită 5 zile, se pot depune cred că 18 moţiuni de cenzură, în intervalul de timp în vacanţele parlamentare. Ce ţară ar fi aia în care Guvernul ar fi asediat de moţiuni în vacanţele parlamentare? Deci analizăm posibilitatea sesizării CCR”, a declarat Ludovic Orban, marţi la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru.

Premierul a mai precizat că „în ceea ce priveşte şansele moţiunii, după părerea mea, e o aventură care nu are nicio şansă”.

Şeful Executivului a adăugat că moţiunea de cenzură a PSD reprezintă un act de iresponsabilitate.

Eu nu mă joc cu soarta României. În momentul în care mi-am asumat această poziţie de premier, am făcut-o în deplină cunoştinţă de cauză, asumându-mi toate responsabilităţile şi consecinţele”, a completat Orban.

PSD a depus luni moţiune de cenzură în Parlament, iar birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au hotărât ca citirea moţiunii să aibă loc într-un plen reunit în 20 august, ora 12.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.