Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru a fost reales, vineri, în funcţia de preşedinte al PNL Vaslui. ”Echipa PNL Vaslui susţine candidatura premierului Florin Cîţu, garanţie pentru dezvoltarea Moldove”, a transmis Tătaru, imediat după reconfirmarea în funcţie. La rândul său, premierul Florin Cîţu a transmis că ”viitorul PNL arată bine”. Contracandidatul lui Tătaru, prin-vicepreşedintele PNL Vaslui, Marius Arcăleanu, reclamă că alegerile au fost fraudate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Prim-vicepreşedintele PNL Vaslui Marius Arcăleanu, care a candidat împotriva lui Nelu Tătaru, acuză că alegerile au fost fraudate.

”Mi se pare absolut necesar să prezint ce s-a întâmplat în această, poate, cea mai neagră zi din istoria PNL Vaslui, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri. A fost un proces electoral fraudat, fără măcar a se face eforturi de a masca acest lucru. Şi mai grav de atât, putem spune că această fraudă a fost girată prin prezenţă de către domnul prim-ministru Florin Cîţu”, susţine arăleanu, într-un comunicat de presă.

Acesta acuză că ”gruparea condusă de Nelu Tătaru s-a asigurat că poate controla voturile”.

”Este inacceptabil că buletinele de vot au fost împărţite, încă de la început, în interiorul unei mape care conţinea, de asemenea, şi moţiunea lui Nelu Tătaru. Astfel, nu avem nicio garanţie asupra faptului că buletinele de vot nu au fost falsificate. Au influenţat în mod grosolan votanţii în acest mod şi şe-au arătat în mod direct cum să completeze buletinete de vot”, susţine Arcăleanu.

Arcăleanu afirmă că simţit ”ca la un congress al unui partid apus acum vreo 30 de ani, nu la Conferinţa Judeţeană a PNL VAslui”.

În plus, Arcăleanu reclama presiuni asupra liberalilor, exercitate de către susţinătorii ui Nelu Tătaru, astfel încât ”alegerile să iasă favorabile domnului Tătaru”.

”Este inacceptabil ce s-a întâmplat şi, dacă am lăsa lucrurile aşa, am avea în următorii patru ani un lider al PNL Vaslui, ilegitim, care ştie că poate să îşi ţină scaunul cu forţa pentru cât timp îşi doreşte el. Acest lucru nu ar însemna altceva decât distrugerea PNL Vaslui. Faptele de astăzi ale grupării lui Nelu Tătaru rămân, cu siguranţă, ca o pată neagră pe imaginea PNL Vaslui, o pată pe care va fi foarte greu să o ştergem”, a mai transmis Arcăleanu în co,unicat, preczând că va contesta rezultatul alegerilor, la nivel central.

”O organizaţie sănătoasă este întotdeauna mai puternică decât un şef abuziv şi grupul lui de interese, chiar dacă sunt susţinuţi de prim-ministrul ţării”, a concluzionat Arcăleanu.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Mulţumesc colegilor liberali care m-au reconfirmat azi, prin vot democratic, în fruntea organizaţiei judeţene a PNL Vaslui. Echipa PNL Vaslui susţine candidatura premierului Florin Cîţu, ca şi garanţie pentru dezvoltarea Moldovei! Rămânem echipă pentru viitor”, a scris, vineri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Acesta a fost felicitate de către premierul Florin Cîţu.

”Nelu Tataru, preşedinte PNL Vaslui! Felicitări!! Împreună construim România Liberală! Viitorul PNL arată bine! Ieri Suceava şi S1, azi Vaslui”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta le-a adresat un mesaj tuturor liberalilor: ”Dragi colegi liberali, vă aştept pe toţi în echipa câştigătoare”.

În această perioadă au loc alegeri în toate filialele PNL din ţară, iar în 25 septembrie va fi aleasă conducerea naţională a partidului.

S-au înscris în cursă Ludovic Orban, actualul preşedinte al PNL, şi Florin Cîţu, actual premier.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.