Tot mai multe voci din PSD cer întrunirea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului, ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că CExN trebuie convocat urgent pentru ”a tranşa criza politică” întrucât aceasta a avut drept ”reacţie organică” încetinirea motoarelor administraţiei centrale şi locale, iar senatorul PSD Claudiu Manda consideră că situaţia din ultimele zile nu poate aştepta până la CEx de la Iaşi programat în 29 ianuarie, şi că Guvernul trebuie să funcţioneze ca o echipă unită. Convocarea CExN este cerută şi de către deputatul Cătălin Rădulescu, de liderii filialelor Vaslui şi Neamţ ale PSD, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene, dar şi de vicepreşedintele PSD Rovana Plumb. Ea spune că "fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor". Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu spune, la rândul ei, că situaţia trebuie tranşată rapid, pentru a nu fi grevată guvernarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rovana Plumb: PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN pentru a tranşa lucrurile şi pentru a ne întoarce la o stare de calm şi predictibilitate

Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb se alătură şi ea liderilor PSD care cer convocarea rapidă a Consiliului Executiv Naţional (CExN) al partidului, pentru "a tranşa lucrurile şi pentru a ne întoarce la o stare de calm şi predictibilitate". Acelaşi mesaj îl are şi liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, preşedinte al Consiliului Judeţean, care spune că "lucrurile au luat o turnură nefastă atât pentru Guvern, cât şi pentru PSD".

Fostul ministru Rovana Plumb scrie, pe Facebook, că situaţia de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua, iar "fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor". 

"De aceea, consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN - pentru a tranşa lucrurile şi pentru a ne întoarce la o stare de calm şi predictibilitate!", afirmă vicepreşedintele PSD.

Şi liderul PSD Neamţ, Ionel Arse, cere convocarea Consiliului Executiv Naţional al partidului, spunând că "lucrurile au luat o turnură nefastă atât pentru Guvern, cât şi pentru PSD".

"Responsabilitatea faţă de cetăţean este principala atribuţie a unei guvernări. În momentul în care declaraţiile celor desemnaţi să se ocupe de gestionarea destinului României afectează imaginea ţării, dar şi încrederea românilor în instituţiile statului, atunci suntem într-o situaţie anormală. Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern, cât şi pentru PSD în faţa românilor iar cei care ne aflam la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu toţii în faţa românilor şi să ne întrunim, în cel mai scurt timp cu putinţă, într-un Comitet Executiv Naţional pentru a clarifica situaţia guvernării în interesul românilor, spre binele acestora, dar şi al PSD", spune Ionel Arsene, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Ecaterina Andronescu vrea şi ea convocarea de urgenţă a CEx al PSD: Să nu grevăm guvernarea şi să tranşăm lucrurile

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu susţine şi ea convocarea de urgenţă a Consiliului Executiv Naţional al PSD, considerând că situaţia trebuie tranşată rapid, pentru a nu fi grevată guvernarea. Ea spune că s-ar fi aşteptat ca în momentul apariţiei cazului poliţistului acuzat de pedofilie să aibă loc o discuţie între premierul Mihai Tudose şi ministrul Carmen Dan, care să ducă urgent la o anchetă, iar toţi cei responsabili din Poliţie să plece.

Ecaterina Andronescu a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că toată lumea din PSD aşteaptă ca lucrurile să fie tranşate şi să poată merge mai departe.

"Trebuie să tranşăm lucrurile, ca să nu grevăm guvernarea. (...) Este o îngrijorare generată de această disputa publică între premier şi ministrul de Interne. Când un guvern este politic, susţinut de o majoritate parlamentară, orice face Guvernul trebuie să ştie şi majoritatea parlamentară. Corect este ca un premier susţinut de o alianţă, aşa cum este Guvernul Tudose, decizia să fie luată în forurile de conducere. A apărut acest caz oribil cu presupusul pedofil, care ar fi trebui tranşat foarte rapid, astfel încât o instituţie de importanta Poliţiei să fie în perfecta stare de funcţionare în orice moment. Trebuie realizată urgent o anchetă, vazut cine a tolerat menţinerea acestui poliţist şi lucrurile mergeau mai departe. De ce s-au amânat nu înţeleg. Noi ne-am fi aşteptat toţi ca în momentul în care a apărut cazul să fie o discuţie între premier şi ministrul de Interne, care să duca urgent la o anchetă şi toţi cei responsabili să plece", a declarat Eceterina Andronescu.

Claudiu Manda: Consider că trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv National al PSD. Situaţia din ultimele zile nu poate aştepta

Senatorul PSD Claudiu Manda consideră că trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv Naţional al PSD, argumentul său fiind că "situaţia din ultimele zile nu poate aştepta până la CExN de la Iaşi".

"Consider că trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv National al PSD. Situaţia din ultimele zile nu poate aştepta până la CExN de la Iaşi. Românii aşteaptă de la noi predictibilitate şi stabilitate, aşteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare asumat", scrie Manda pe Facebook.

El afirmă că "Guvernul trebuie să funcţioneze ca o echipă unită şi să îşi ducă la îndeplinire obiectivul votat de Parlament: o viaţă mai bună pentru români".

Gabriela Firea: Orice soluţie va reieşi din dezbaterea CEx va fi mai utilă decât instabilitatea actuală

Primarul Capitalei Gabriela Firea solicită întrunirea urgentă a Comitetului Executiv Naţional (CEx) al PSD pentru ”a tranşa criza politică” întrucât re a avut drept ”reacţie organică” încetinirea motoarelor administraţiei centrale şi locale. Firea susţine că indiferent de soluţiile ce vor rezulta din şedinţa CEx, este categoric mai bună decât actuala instabilitate.

"Privesc şi eu cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în viaţa politică de câteva zile. Nu pot fi indiferentă, chiar dacă sunt preocupată primordial de problemele Capitalei. Observ că motoarele administraţiei publice centrale şi locale au încetinit. Este o reacţie organică la criza politică”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Faebook.

Primarul Capitalei susţine că trebuie ”reinstaurat un climat politic la standarde europene, cu profesionalism şi rigoare”, fiind necesară întrunirea CEx ”pentru a tranşa criza politică”. 

”Orice soluţie va reieşi din dezbaterea CEx va fi mai utilă pentru ţara decat instabilitatea actuală ”, a mai scris edilul.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că mai mulţi colegi de partid i-au cerut să-i solicite liderului PSD, Liviu Dragnea, convocarea imediată a CEX.

”Nu sunt un fan al domnului Liviu Dragnea, sunt un fan al PSD. Nu cred că are nevoie de aliaţi în momentul acesta, ci de oameni conştienţi de situaţia care s-a creat în partid. Colegii m-au rugat să-i transmit domnului Dragnea solicitarea de a convoca imediat CEX în zilele următoare, luni, marţi, pentru a lămuri situaţia dn partid”, a declarat Dumitru Buzatu.

Întrebat care este situaţia care ar trebui lămurită, acesta a vorbit despre ”raportul dintre Guvern şi partid, ruptura evidentă care se creează şi riscă să se adâncească, o autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care-l susţine”.

”Autonomizare a premierului în raport cu majoritatea care-l susţine este o formulă cuprinzătoare  - Guvernul nu mai aplică un dialog constructiv cu partidul”, a mai spus liderul PSD Vaslui. 

Şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu a solicitat întrunirea urgentă a CEX pentru a discuta despre o eventuală schimbare a Guvernului după „ieşirea necontrolată şi nestatutară” a premierului Tudose şi insubordonarea sa faţă de deciziile partidului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri, că el încă speră ca Mihai Tudose să rămână prim-ministru.

"Eu încă sper ca Tudose să rămână prim-ministru", a declarat Liviu Dragnea, vineri, întrebat despre solicitarea lui Cătălin Rădulescu.

Dragnea a făcut aceste declaraţii la Bacău, el aflându-se în aceste zile într-un turneu prin judeţele Moldovei, unde se întâlneşte cu liderii filialelor PSD. Liviu Dragnea este însoţit de vicepremierul Paul Stănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.