Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite, că PNL şi PSD refuză dreptul parlamentarilor de a depune o moţiune de cenzură. "Am văzut în Parlament nişte zile negre când Dragnea făcea tot ce voia, ce s-a întâmplat azi se înscrie în acelaşi capitol", a afirmat el. Moşteanu a susţinut că "echipa câştigătoare are un nou membru, Marcel Ciolacu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"E un abuz constituţional fără precendent. Este prima oară în 31 de ani când parlamentarilor li se refuză dreptul de a depune o moţiune de cenzură. PNL şi PSD au boicotat această şedinţă pentru a nu permite desfăşurarea calendarului de citire şi dezbatere şi vot a moţiunii. Asta era fără precedent. Am văzut în Parlament nişte zile negre când Dragnea făcea tot ce voia şi nu avea pic de respect faţă de Constituţie sau faţă de regulamente şi ce s-a întâmplat azi se înscrie în acelaşi capitol. PNL şi PSD refuză dreptul parlamentarilor de a depunde o moţiune", a declarat, după şedinţa BPR, Ionuţ Moşteanu.
 
El a adăugat că "echipa câştigătoare are un nou membru, Marcel Ciolacu".
 
"Asta a confirmat dacă mai era nevoie după tot ce s-a întâmplat în ultimele zile, că dincolo de declaraţiile domnului Ciolacu de fapt vedem că de astăzi echipa câştigătoare are un nou membru, Marcel Ciolacu, pare că a fost recrutat de Florin Cîţu şi singura dânsului misiune este să-l protejeze pe acesta cât mai mult la Palatul Victoria", a susţinut el.
 
Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere pe tema moţiunii de cenzură se reia, neexistând cvorum la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de susţinere a moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR. Informaţii iniţiale indicau că solicitarea PNL a fost aporbatp cu 9 voturi la 7. PSD a părăsit şedinţa, iar Ludovic Orban a anunţat că nu participă la votul privind solicitarea PNL de verificare a semnăturilor de pe moţiune.  Înaintea şedinţei, PNL a depus un document prin care a a contestat autenticitatea semnăturilor pentru moţiune.  Liberalii susţin că mai multe semnături nu sunt prezentate în original, ci fotocopiate / scanate neîndeplinind cerinţa de semnătură olografă în original în dreptul numelui – prenumelui initiatorului, fiind cel putin 12 semnături scanate, unele semnături sunt redate cu ştersături ori corecturi efectuate direct pe text, prin suprapunerea unor linii corectoareşi că există indicii temeinice că mai multe semnături ale unor senatori si deputati iniţiatori ai moţiunii de cenzură nu corespund cu semnăturile aceloraşi parlamentari din listele de semnături pentru prezenta acestora la şedinţele de plen ale fiecărei camere/la şedinţele comisiilor. Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, că toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură sunt "în regulă", dar colegii săi care le-au trimis scanate "au semnat deja şi aşa cum vrea echipa dlui Cîţu, cu pixul pe hârtie". El a precizat că, legal, "semnătura olografă rămâne chiar dacă e făcută pe un şerveţel sau pe un colţ de hârtie sau cu creta pe jos", menţionând însă că vor fi completate listele de semnături.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.