Primarul Iaşiului, Mihai Chirica susţine, într-o declaraţie de presă, că drumul său politic va continua alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de parteneri politici onorabil şi profund ataşaţi de valorile europene, fără să facă însă vreo referire la candidatura sa din partea PNL. Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a declarat că hotărârea aducerii primarului Mihai Chirica în PNL îl mâhneşte profund, precizând că înţelege realitatea unor calcule pragmatice pe termen scurt, dar că pe termen lung, este o decizie greşită. ”Conducerea centrală a PNL, în prezenţa domnului Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iaşi pe domnul Mihai Chirica şi de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar”, afirmă Bodea. Coordonatorul PLUS pe regiunea de nord-est, Liviu Iolu, susţine că aducerea primarului Mihai Chirica în PNL este un blat ordinar şi un troc între politicienii vechi care conduc reţele locale de corupţie de ani buni. Senatorul USR de Iaşi Dan Lungu susţine că PNL pierde pe toată linia prin aducerea lui Mihai Chirica în partid, în schimb vor câştiga "clientela imobiliar-politică şi reţelele familial-birocratice din instituţiile publice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Liviu Iolu (PLUS), despre candidatura primarului Iaşiului din partea PNL: Un blat ordinar pe care PNL îl face în speranţa că va câştiga câteva voturi în plus mizând pe primarul în funcţie
CITEȘTE ȘI Dan Lungu, senator USR, despre venirea lui Chirica în PNL: Va câştiga clientela imobiliar-politică şi reţelele familial-birocratice din instituţiile publice
CITEȘTE ȘI Şeful filialei municipale PNL Iaşi confirmă venirea lui Chirica în partid: Mă mâhneşte profund. E o decizie greşită pe termen lung

UPDATE - „În această perioadă, fiecare partid şi-a terminat sondajele de opinie şi analizele politice. Este firesc să apară discuţii şi propuneri politice. Mă bucur să constat că toate analizele sociologice pe Municipiul Iaşi arată că există un grad mare de satisfacţie al ieşenilor faţă de proiectele mele şi ale Primăriei”, susţine primarul Mihai Chirica.

El afirmă că prioritatea sa o reprezintă proiectele Iaşiului, nu orgoliile politice personale.

”De aceea, în mod constant, am fost partenerul Preşedintelui Klaus Iohannis, garantul statului de drept din România şi al valorilor occidentale pe care le împărtăşim cu toţii. Preşedintele Klaus Iohannis a fost întotdeauna alături de Iaşi şi de Moldova şi a demonstrat că este un partener constant al proiectelor noastre. Este de datoria mea să mă gândesc la responsabilităţile politice şi administrative cu care m-au investit ieşenii şi să construim împreună o echipă puternică pe plan local, relevantă pe plan regional şi respectată la nivel naţional. Drumul meu politic, creionat alături de ieşeni, va continua alături de Preşedintele Klaus Iohannis şi de parteneri politici onorabili şi profund ataşaţi de valorile europene”, mai spune primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Surse din cadrul PNL Iaşi au declarat pentru News.ro că hotărârea privind venirea lui Chirica la PNL a fost luată marţi la Bucureşti, în cadru restrâns, în cadrul unei întâlniri la care au participat Ludovic Orban şi câţiva lideri liberali ieşeni.

Aceleaşi surse au precizat că Mihai Chirica înregistrează aproape 50 la sută în sondajul efectuat de PNL în municipiul Iaşi şi că are prima şansă să câştige un nou mandat de primar.

În mediul politic ieşean, ideea intrării lui Chirica în PNL se vehiculează de peste un an, însă decizia a fost amânată din cauza opoziţiei filialei municipale a liberalilor condusă de către deputatul Marius Bodea.

Edilul Mihai Chirica a spus cu o zi în urmă că va decide în viitorul apropiat dacă va candida independent sau din partea unui partid, precizând că “toţi cei care înţeleg că sprijinul acordat Moldovei înseamnă dezvoltarea României îi vor fi parteneri“.

Întrebat de jurnalişti dacă a luat o decizie privind candidatura sa pentru un nou mandat la primăria Iaşi, Mihai Chirica a spus că va anunţa în curând dacă va merge independent sau va intra într-un partid.

”În curând voi anunţa dacă voi candida independent sau pe listele unui partid, că de candidat voi candida. Suntem o provincie caralegiană, în momentul de faţă nu ne găsim nici candidaţii. Una peste alta, va trebui să iau şi eu o cale pe care să merg. Ea poate fi definită, trasată de nişte principii. Principalul principiu este conlucrarea cu Iaşiul şi Moldova, pentru dezvoltarea acestei regiuni. Toţi cei care înţeleg că atenţia asupra noastră este esenţială pentru dezvoltarea României sunt partenerii mei”, a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Totodată, Chirica a invocat sprijinul pe care preşedintele Klaus Iohannis îl acordă Moldovei, întrucât a promulgat legea privind autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

Edilul a mai spus că a făcut în ultimul timp mai multe sondaje la Iaşi şi că va prezenta rezultatele în perioada umătoare.

În cursul zilei de marţi, unii lideri ai PSD Iaşi susţineau că social-democraţii aşteptau încă un răspuns din partea lui Chirica pentru a candida din partea PSD.

Unii lideri ai PSD Iaşi invocau faptul că dacă Mihai Chirica merge la PNL, atunci sunt şanse minime ca PSD să mai câştige şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

Mihai Chirica a fost ales primar în 2016, când a candidat din partea PSD. El a fost exclus din partid în urmă cu doi ani, după criticile virulente la adresa lui Liviu Dragnea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.