Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, în cadrul unor întâlniri avute în SUA cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, şi cu reprezentanţii American Jewish Joint Distribution Committee, că printre priorităţile Guvernului sunt dialogul constant cu reprezentanţii comunităţii evreieşti, prevenirea şi combaterea antisemitismului. ”Am avut plăcerea de a discuta cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, despre intensificarea îngrijorătoare a discursului urii şi a antisemitismului şi despre rolul educaţiei în a schimba cursul lucrurilor”, a arătat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Impactul Congresului Mondial Evreiesc este extrem de benefic pentru comunitatea evreiască din România şi nu numai. Am avut plăcerea de a discuta cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, despre intensificarea îngrijorătoare a discursului urii şi a antisemitismului şi despre rolul educaţiei în a schimba cursul lucrurilor”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe reţeaua X.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Marcel Ciolacu s-a întâlnit, miercuri, în Statele Unite ale Americii, cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, şi cu reprezentanţii American Jewish Joint Distribution Committee.
 
”Discuţiile s-au concentrat asupra consecinţelor grave în plan umanitar şi de securitate ale atacurilor comise de Hamas în Fâşia Gaza, dar şi asupra unor subiecte de interes pentru comunitatea de români din Israel şi pentru comunitatea evreiască din România”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.
 
Premierul Marcel Ciolacu şi-a reafirmat solidaritatea cu poporul israelian şi a condamnat violenţele comise de Hamas, care au consecinţe asupra civililor israelieni şi palestinieni deopotrivă, dar şi asupra unor cetăţeni ai altor ţări. 
 
”Mai ales după atacurile Hamas din luna octombrie, observând cu îngrijorare o creştere a mesajelor antisemite în mediul online şi offline, am menţinut un dialog instituţional constant cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, pentru a asigura protecţia membrilor comunităţii şi a lăcaşurilor de cult”, a declarat Ciolacu.
 
El a adăugat că securitatea oricărui cetăţean reprezintă o prioritate, evocând, totodată, susţinerea ţării noastre faţă de eforturile conjugate ale partenerilor internaţionali şi regionali care au reuşit eliberarea mai multor ostatici deţinuţi de Hamas, între care şi persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română.
 
Atât interlocutorii, cât şi prim-ministrul român au subliniat pericolul reprezentat de antisemitism, inclusiv pe fondul conflictului actual din Fâşia Gaza. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că prevenirea şi combaterea antisemitismului se numără printre priorităţile Guvernului, iar la nivelul Cancelariei Prim-ministrului este în curs de elaborare o nouă strategie naţională pe această temă, pentru perioada 2024-2027, în continuarea strategiei implementată în perioada 2021-2023.
 
Potrivit comunicatului, în cadrul aceloraşi eforturi menite să atragă atenţia asupra consecinţelor grave ale antisemitismului, Guvernul a găzduit, în luna octombrie, evenimentul care a marcat lansarea oficială a predării în liceele din România a unei noi materii de studiu, dedicată istoriei Holocaustului. De asemenea, Guvernul susţine proiectul realizării unui Muzeu Naţional al Istoriei Evreilor şi al Holocaustului din România şi a aprobat chiar recent parametrii tehnico-economici şi viitoarea locaţie a proiectului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.