Fostul lider liberal Ludovic Orban, alături de parlamentarii dezafiliaţi de la grupul PNL, a depus astăzi, la Tribunalul Bucureşti, solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei. El a arătat că, astfel, ”începe construcţia forţei politice de dreapta de care are nevoie România”, şi că îşi propun, prin demersul pe care îl încep astăzi, să coaguleze toate forţele din societatea românească care îşi doresc o guvernare de dreapta”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Odată cu trădarea gravă a alegătorilor de dreapta, realizată de Iohannis şi conducerea ineptă, impusă cu forţa, în fruntea PNL, oamenii de dreapta din România au rămas fără reprezentare politică. Ne propunem, prin demersul pe care îl începem astăzi, să coagulăm toate forţele din societatea românească care îşi doresc o guvernare de dreapta şi care îşi doresc valori, principii, soluţii care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta, validate de democraţiile europene, liberalism, conservatorism şi creştin-dremocraţie”, a spus Orban, la Tribunalul Bucureşti.  

Ludovic Orban a arătat că ”este vremea să pună punct miturilor şi modului în care s-a făcut politică în România, o competiţie de munciuni, din patru în patru ani, care au fost urmate de dezamăgiri şi deziluzii profunde, şi care au făcut pe mulţi români să îşi piardă încrederea în instituţiile statului, în democraţie şi în cei care trebuie să îi reprezinte”. 

”Forţa Dreptei porneşte un proiect pentru România celor care merită, pentru România dinamică, a celor care vor să reuşească în viaţă prin muncă proprie”, a spus liderul partidului, Ludovic Orban, precizând că proiectul politic îşi propune recâştigarea încrederii cerăţenilor în oamenii care îi reprezintă. 

Despre foştii liberali care vor să vină în Forţa Dreptei, Orban a spus că sunt foarte mulţi în această situaţie. ”Sunt foarte mulţi care sunt ca şi noi dezamăgiţi, în situaţia de a pleca pentru a-i putea reprezenta pe oameni. (...) Sun nemuţumiri în toate filialele”, a spus Orban. 

”Voi fi foarte selectiv cu primirea de membri din PNL. Avem foarte mulţi oameni de calitate în PNL, pe de altă parte, s-a văzut foarte clar că în PNL au câştigat cei slugarnici, cei cu schelete în dulap, cei mincinoşi, trădătorii. La ora actuală, conducerea impusă la congres este toxică, o conducere care a călcat în picioare istoria PNL şi orice normă de bun-simţ”, a mai afirmat Orban, precizând că cei din conducere a PNL nu vor avea loc în Forţa Dreptei. 

ŞTIREA INIŢIALĂ

În urmă cu o săptămână, fostul preşedinte al Partidului Naţional, Ludovic Orban şi-a anunţat, la Parlament, numele noului partid pe care l-a înfiinţat după ce a părăsit formaţiunea liberală, Forţa Dreptei.

Doctrina noului partid este o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta - liberalism, conservatorism şi creştin-democraţie.

”Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL i-a părăsit pe oamenii care au avut încredere în noi. Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD”, a spus Orban, atunci, despre actuala conducere a PNL.

Cei 16 parlamentari care au semnat înfiinţarea partidului Forţa Dreptei: Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis,  Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola,  Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuţescu, Ion Iordache. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.