Preşedintele AUR, George Simion, s-a dus, joi seară, la transportatorii care protestează la intrarea în Capitală şi le-a cerut jandarmilor să le permită accesul în Bucureşti cu tractoarele. Simion acuză autorităţile şi PSD că vor să blocheze dreptul oamenilor de a protesta. O parte dintre protestatari l-au huiduit şi i-au cerut să plece, acuzându-l că urmăreşte doar câştigarea de voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: AUR a transmis, într-un comunicat de presă, că, ”în România cuplului Ciolacu – Iohannis nu ai voie să faci nici măcar un protest”.

”În această seară, agricultorii şi transportatorii sunt blocaţi de forţe uriaşe de jandarmerie şi de poliţie la intrarea în Bucureşti pentru a nu deranja somnul de frumuseţe al miniştrilor din Guvernul condus de Marcel Ciolacu”, a transmis AUR.

Formaţiunea afirmă, de asemenea, că protestele fermierilor şi transportatorilor, care au început în mod paşnic şi legitim, ”au fost întâmpinate cu o nepăsare şi o lipsă de respect incredibile din partea Guvernului PSD-PNL, a miniştrilor Sorin Grindeanu şi Florin Barbu”.

”În loc să meargă în mijlocul protestatarilor, Ciolacu – Grindeanu – Barbu au trimis forţele de ordine în număr impresionant, au blocat accesul acestor oameni în Bucureşti, încălcându-le astfel dreptul fundamental de a protesta. Este inacceptabil ca românii să fie împiedicaţi să îşi exercite drepturile constituţionale în ţara lor. Cu toate acestea, Guvernul Ciolacu pare să nu aibă nicio remuşcare în a încălca aceste drepturi fundamentale, ignorând complet vocea şi nevoile oamenilor. Obiceiurile din timpul pandemiei se uită cu greu”, se mai arată în comunicatul formaţiunii.

AUR susţine că ”protestul fermierilor şi transportatorilor nu are nicio conotaţie politică, ci este o expresie a disperării şi nemulţumirii acestor categorii sociale, care se confruntă cu probleme reale şi urgente”.

”Fermierii şi transportatorii cer dreptul de a-şi desfăşura activitatea în condiţii normale şi echitabile. Ei doresc să poată ajunge în portul Constanţa, să beneficieze de preţuri reduse la RCA şi să fie recunoscuţi şi respectaţi pentru munca lor în ţara noastră. Aceste cerinţe sunt perfect legitime şi ar trebui să fie luate în considerare de către Guvernul Ciolacu. În schimb, Marcel Ciolacu alege şi la această oră să ignore toate aceste cerinţe şi să trateze protestatarii ca pe nişte infractori”, se mai ararată în comunicat.  

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: George Simion s-a dus, joi seară, la transportatorii care protestează la Ghiajna, accesul în Capitală fiindu-le interzis de jandarmi şi poliţişti.

Simion acuză PSD şi autorităţile că vor să blocheze dreptul oamenilor de a protesta şi de a-şi manifesta nemulţumirea.

Liderul AUR insistă ca jandarmii să permită accesul tractoarelor în Bucureşti, iar jandarmii îi explică faptul că acest lucru este interzis de lege, dar transportatorii se pot deplasa pe jos către sediul Guvernului.

Întrebat de ce s-a dus acolo, Simion a răspuns: ”Pentru că de ce îi e frică lui Ciolacu, Grindeanu şi Barbu nu scapă. De ce ţi-e frică nu scapi, PSD-ule!”.

Unii dintre protestatari şi-au exprimat, însă, nemulţumirea cu privire la prezenţa liderului AUR şi l-au huiduit: ”Lasă-ne protestul, Simion! Aţi venit să vă faceţi numărul, domnule Simion”.

”Unde ai fost când ne-a fost greu”, ”Ai venit pentru voturi”, i s-a mai strigat.

Anterior, în postări pe Facebook, liderul AUR a negat că formaţiunea s-ar afla în spatele protestului.

”Nu suntem noi «în spatele» protestelor, dar îmi exprim public susţinerea faţă de doleanţele protestatarilor”, a scris Simion pe Facebook.

Sute de transportatori din toată ţara participă, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, pe centura Capitalei. Mai mulţi transportatori se află în Chiajna, accesul către Capitală fiindu-le blocat de jandarmi şi de poliţie.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale transportatorilor, discuţiile urmând să continue miercurea viitoare.

Conform Executivului, reprezentanţii Cancelariei Prim-ministrului au avut, joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţi ai transportatorilor din toate zonele României, iar în urma discuţiilor, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanţii transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern şi cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a analiza aspectele semnalate în legătură cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) şi a găsi soluţii aplicabile la problematicile sesizate de transportatori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.