Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj în care condamnă cu fermitate atacurile din această dimineaţă împotriva Israelului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Înainte de a mă referi la vizita de astăzi, doresc să exprim condamnarea fermă a atacurilor de astăzi asupra Israelului, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi. România este solidară cu Israel şi reiterează susţinerea pentru dreptul suveran al Israelului la autoapărare”, a declarat, sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Portugalia. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete din această dimineaţă împotriva Israelului. Suntem pe deplin solidari cu Israelul în aceste momente cumplite”, a scrie, sâmbătă, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a transmis un mesaj şi pentru familiile victimelor: ”Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor şi către cei care se află sub tirul rachetelor”.

Aripa armată a mişcării palestiniene Hamas a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că a lansat "Operaţiunea Al-Aqsa Flood" împotriva Israelului.

"Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei", a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam.

Peste 2.500 de rachete au fost lansate. Ministrul israelian al Apărării anunţă stare de război şi afirmă că Hamas a făcut o mare greşeală. Statul evreu a ripostat şi a anunţat lansarea operaţiunii Sabia de Fier.

Liderul organizaţiei palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a comentat atacurile asupra Israelului, afirmând că militanţii săi "duc o campanie eroică pentru a apăra Moscheea Al-Aqsa, locurile sfinte şi prizonierii palestinieni".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.