Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că premierul Florin Cîţu nu va avea curajul să remanieze toţi miniştrii USR PLUS din Guvern, însă dacă o va face consecinţa va fi depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu cred că nu are curaj. Consecinţa este constituţională. Noi depunem moţiunea. Va numi miniştrii interimari pentru următoarea perioadă şi vedem unde se ajunge. Din punctul meu de vedere zilele lui Florin Cîţu la Palatul Victoria sunt numărate”, a declarat Ionuţ Moşteanu, întrebat vineri dacă va remania premierul membrii USR PLUS în Guvern şi care va fi consecinţa unei astfel de acţiuni.

El a precizat că textul moţiunii de cenzură a fost trimis liderului deputaţilor AUR George Simion pentru consultare şi documentul va fi finalizat în cursul zilei de vineri.

„Am avut astăzi o şedinţă cu colegii parlamentari USR PLUS, în prezenţa lui Dan Barna şi Dacian Cioloş. Am discutat cu parlamentarii despre următorii paşi. Toţi parlamentarii sunt solidari, am aici lista. Am lucrat pe textul moţiuni, am trimis o propunere pe text lui George Simion şi în cursul după-amiezii vom avea textul finalizat. Vom avea un Comitet Politic la ora 15.00. E forul care dă mandat pentru intrarea la guvernare. Nu am fi vrut să ajungem în acfeastă criză în care premierul Florin Cîţu a aruncat ţara, însă trebuie să vorbim de o ieşire. Vom avea o discuţie, apoi seara o altă discuţie la şedinţa coaliţiei, de la ora 18.00. Sper să nu fie cazul depunerii acestei moţiuni şi să vedem înţelepciune din partea premierului Cîţu”, a conchis Moşteanu.

Întrebat dacă îl consideră vinovat de situaţia în care s-a ajuns pe Florin Cîţu sau pe preşedintele Klaus Iohannis, Moşteanu a afirmat: „Cel care a făcut ce nu trebuia făcut şi care a dovedit că nu este pregătit pentru poziţia pe care o ocup este Florin Cîţu. Eu nu pot să fac speculaţii că-l pune preşedintele să facă una sau alta, am auzit şi asta în spaţiul public. Din punctul meu de vedere, preşedintele ar fi trebuit să joace un rol activ zilele astea în găsirea unei soluţii de echilibru şi în medierea acestei situaţii complicate pentru ţară”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.