Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că la Ministerul de Interne există ”o preocupare reală” pentru rezolvarea problemelor privind lumea interlopă, dar ”nu trebuie, din păcate, să ne aşteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni”. ”Prea mulţi ani, în timpul guvernărilor PSD, aceşti interlopi au fost toleraţi. Acum nu mai sunt toleraţi, însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată”, a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, ce crede despre faptul că şefii Politiei Române au mers să negocieze înmormântarea lui Emi Pian.

”Am spus şi săptămâna trecută şi din păcate trebuie să repet, aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de două ori cu ministrul de Interne şi cu şeful Poliţiei pe această temă. La Ministerul Afacerilor Interne există o preocupare reală. Se organizează şi se iau măsuri, însă nu trebuie, din păcate, să ne aşteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni. Prea mulţi ani, în timpul guvernărilor PSD, aceşti interlopi au fost toleraţi. Acum nu mai sunt toleraţi, însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată”, a afirmat Iohannis.

Întrebat, de asemenea, dacă problema interlopilor, a clanurilor ar trebui discutată în CSAT, Iohannis a spus: ”Această chestiune necesită foarte multă implicare din partea mai multor ministere şi instituţii. Personal, am discutat cu mai mulţi şi ştiu că se lucrează foarte serios pentru combaterea acestor clanuri, a crimei organizate. Sunt convins că ministerele şi instituţiile implicate vor face ordine. Şi da, e o problemă legată de siguranţa cetăţeanului, evident”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.