Preşedintele Klaus Iohannis a replicat marţi, întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, ”în interesul şi pentru România”. ”Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, a adăugat preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat de ce, în condiţiile în care economia şchioapătă, a ales o nouă vizită cu un avion de lux, în timp ce membrii Executivului au venit cu un avion de linie.

”În primul rând, economia României nu şchioapătă, ci creşte în continuare şi nu cred că putem să facem,o legătură între acestea două. Da, am venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, în interesul şi pentru România”, a afirmat preşedintele.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Solicitat să precizeze de ce a ales un avion de lux, preşedintele a replicat: ”Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”.

Preşedintele a fost întrebat şi cum le răspunde românilor care critică felul în care Administraţa Prezidenţială alege să călătorească, cheltuielile pe care Administraţia Prezidenţială le face, repectiv faptul că deplasările preşedintelui României anul trecut au costat 8 milioane de euro sau faptul că aernonava prezidenţială a decolat de la Sibiu

”Toate deplasările mele sunt anunţate, oportune, în interesul României şi cu respectarea integrală a legislaţiei în vigoare”, a subliniat Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte existenţa unei solicitări privind achiziţia unei aeronave prezidenţiale, preşedintele a precizat că ”această solicitare există de multă vreme, însă niciun Guvern nu a considerat că este momentull potrivit pentru aşa ceva”.

Site-ul specializat în ştiri din domeniul aviaţiei Boarding Pass a anunţat încă de duminică faptul că avionul privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg, cu care şeful statului merge în Coreea de Sud, a decolat de la aeroportul din Sibiu la ora 12:30, zborul până la Seul urmând să dureze aproximativ 12 ore. Avionul este acelaşi cu care preşedintele Iohannis a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar şi în "turneul african" din Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal (noiembrie 2023).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.