Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri seară, în Statele Unite, că se pregătesc noi sancţiuni pentru Rusia, dar este ”inoportun” ca acestea să fie discutate în faza de pregătire, pentru că toate statele membre trebuie să fie de acord cu ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am sprijinit toate pachetele de sancţiuni şi ele nu se bazează pe propuneri venite prin presă sau alte căi. Există echipe de negocieri la Bruxelles şi lucrează pe acestea. Noi suntem bine conectaţi la întregul spectru şi România îşi va expune acolo punctul de vedere şi, în final, dacă există o înţelegere generalizată vom promova acest pachet”, a declarat Iohanis, întrebat ce sancţiuni consideră România că ar trebui să se mai aplice Rusiei.  

”Este inoportun să discutăm în faza de pregătire”, a adăugat şeful statului.  

Acesta a explicat că pachetul de sancţiuni trebuie negociat între toate statele membre, altfel nu poate fi aplicat.  

Întrebat care este poziţia României n legătură cu ruşii care îşi doresc să plece din ţară în urma ordinului de mobilizare, preşedintele a declarat: ”aceste chestiuni iarăşi e bine să se discute la nivelul Uniunii şi să se ia decizii comune”. 

Şeful statului este de părere că, în caz contrar, altfel aceste decizii devin ”complet ineficiente”, dacă unele state acceptă refugiaţi de această natură şi altele nu.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.