Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că eventuala adoptare a unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere ”ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză politică fără precedent în România” şi a făcut apel la ”politicienii lucizi din PSD” să împiedice adoptarea unui astfel de act normativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele a declarat că amnistia şi graţierea au fost teme ale OUG 13 la începutul anului 2017 şi au dus la manifestări foarte ample din partea românilor, însă există semnale că în PSD nu s-a renunţat la idee.

”Ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a averizat Klaus Iohannis.

”Fac apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei pentru ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie adoptată în Guvern. Repet, o astfel de ordonanţă ar declanşa o criză politică fără precedent”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă intenţionează să meargă la vreo şedinţă de Guvern pentru a împiedica adoptarea ordonanţei, preşedintele a răspuns: ”Pe surse se spune orice. Momentan, altceva decât unele declaraţii ale unor politicieni nu avem, dar eu rămân conectat, evident, şi voi face tot ce se poate face din poziţia de preşedinte pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de acest tip. La momentul acesta, am informaţiile care se vehiculează în spaţiul public”.

El a mai spus că problema protocoalelor şi a efectelor lor în unele procese este de competenţa instanţelor. ”Nu politicienii pot rezolva problemele, ci instanţele”, a subliniat preşedintele.

Întrebat dacă are de gând să discute cu premierul Viorica Dăncilă despre informaţiile privind pregătirea unei OUG pe amnistie şi graţiere, Klaus Iohannis a răspuns: „Cu siguranţă, în contextul în care s-ar pregăti aşa ceva, m-aş aştepta să fiu informat şi am discuta. Dacă se consolidează această informaţie, sigur că da”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.