Monseniorul Tuomo T. Vimpari, însărcinat cu afaceri ad interim la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, neagă că Papa Francisc l-ar fi primit pe liderul AUR George Simion într-o audienţă privată, aşa cum a anunţat săptămâna trecută AUR, conform unui punct de vedere făcut public de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. În replică, liderul AUR George Simion a prezentat contextul în care a avut loc întâlnirea cu Papa, susţinând că nu a distorsionat în nici un fel adevărul. El îl atacă pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ””Gazetarii” bolşevici şi „politicienii” de carton sunt capabili să creeze o realitate paralelă, chiar dacă le prezinţi poze şi înscrisuri oficiale. Da, nu apare numele meu pe lista de audienţe de la Vatican şi nici nu am spus acest lucru, dar, în schimb, apare entitatea alături de care am participat la întrevederea cu Papa Francisc. Motivul? Simplu: am ales să merg la Vatican alături de românii din Italia. Am fost pentru a fi alături de fraţii noştri creştini din Italia şi pentru a-i duce Papei Francisc un cadou de suflet, care să exprime cel mai bine identitatea românească. Cum am ajuns la Vatican? Asociaţia Românilor din Italia (ARI) şi-a adus contribuţia la organizarea celei de-a 31-a ediţii a concertului extraordinar de Crăciun de la Vatican. Înaintea concertului a avut loc audienţa privată cu Papa Francesco, la care am participat fiind invitat de fraţii din Italia”. explică George Simion.

El susţine că nu a distorsionat în nici un fel adevărul, afirmând că ”este strategia clasică a urmaşilor lui Lenin de a diaboliza orice acţiune a opoziţiei”.

”Evident că nu a fost o întâlnire oficială între mine şi Papa, nu am susţinut niciodată acest lucru, doar mintea bolnavă a unora a putut crea tot felul de scenarii. Cei care ridicau ode lui Ion Iliescu acum atacă acţiunile singurului partid patriotic parlamentar. Cam atât despre vizita la Vatican”, mai afirmă Simion.

El  ataşează şi linkul către galeria de fotografii pe care cei de la Vatican Media au postat-o: https://photo.vaticanmedia.va/it/8922-16-12-2023ArtistidelConcertodiNatale.html?page=11

”Este incredibil cum iese veninul din unii jurnalişti care fac jocurile PSD şi PNL de ani buni. Problema lor nu sunt şcolile care se prăbuşesc sau spitalele care ard, problema lor e vizita lui George Simion în Italia”, conchide liderul AUR.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Doresc să fie foarte clar că Papa Francisc nu l-a primit pe dl George Simion, şi nici pe vreun alt politician, într-o Audienţă privată. Se pare că a participat la o audienţă cu un grup de italieni care promovau concertul de Crăciun în Vatican. În acel moment, Sanctitatea Sa era cu siguranţă în necunoştinţă de cauză în ce priveşte participanţii din grup”, afirmă Monseniorul Tuomo T. Vimpari, răspunsul său fiind prezentat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a scris că liderul AUR George Simion nu figurează pe lista Vaticanului cu audienţele de sâmbătă la Papa Francisc.

AUR a anunţat sâmbătă, în contextul participării liderului AUR George Simion la un eveniment organizat la Atreju de Fratelli d'Italia, acesta discutând cu premierul italian, Giorgia Meloni, despre o alianţă latină a partidelor patriotice din Europa, că acesta a fost la Vatican, acolo unde a avut o audienţă privată cu Papa Francisc.

”Ieri, am publicat lista oficială a Vaticanului cu audienţele la Papa Francisc de sâmbătă, 16 decembrie 2023, zi în care pretinde G. Simion că a fost primit de Papa. După cum aţi putut constata, nu figurează niciun George Simion pe această listă. Atunci, cum a intrat?! Am aflat, cu certitudine, şi vă transmit şi dumneavoastră. Mai întâi, a încercat să se amestece între politicieni de la partidul Fratelli d`Italia, în cap cu premierul Georgia Meloni, care urmau să fie primiţi de Papa în cadrul ceremoniei Bacio di Mano – Sărutarea Mâinii. Însă evenimentul a fost anulat. Şi atunci, românul absolut, salvatorul naţiei, Georgică, s-a băgat, sau a fost vârât, printre artiştii pe care îi vedeţi trecuţi la finalul listei, Artisti del Concerto di Natale – artişti ai Concertului de Crăciun. Clandestin, ilegal, infracţional. Iată explicaţia fotografiei, făcută şi ea pe ascuns, cu telefonul, dintr-o poziţie bizară, spate-stânga: Papa, faţă în faţă cu un şobolan strecurat în încăpere”, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu, prezentând o imagine cu Simion şi Suveranul Pontif, postată anterior de Simion.
 
Simion a făcut publică luni poza de la Vatican. 
 
 
”Am dăruit Sfântului Părinte Francisc o sculptură în cadrul audienţei private pe care am avut-o. Sculptorul Balan Fanica din Tibucani, Neamt, are 47 de ani şi sculptează de când se ştie. Sculptura se numeşte Gradina Maicii Domnului realizata din lemn de nuc şi vita de vie patinat. Ea reprezinta spaţiu şi spiritul Romanesc prin ideea de familie matern şi dragoste pentru aproape Lucrarea este abstractizata prezentând mai mult esenţă dragostei materne decât forma în sine. Natura şi ea e prezenta prin arbore care îmbrăţişează tot”, a scruis liderul AUR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.