Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri în sistem online, proiectul de hotărâre pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Actul normativ prevede acordare unei tranşe către Republica Moldova a 21.600 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE După aproximativ 20 de minute reuniunea online a Executivului de vineri s-a încheiat, iar singurul punct aprobat care figura pe ordinea de zi era cel privind dozele de vaccin care vor fi trimise către Republica Moldova. 

ŞTIREA INIŢIALĂ „Art. 1 - (1) Se aprobă acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19.

(2) Ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, prevăzut la alin. (1) se acordă din rezerva Ministerului Sănătăţii şi constă în acordarea a 21.600 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Art. 2 Asigurarea transportului, inclusiv a dispozitivelor speciale de transport necesare pentru cele 21.600 doze către Republica Moldova se realizează prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă-Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în aplicarea Mecanismului European de Protecţie Civilă”, conform proiectului de hotărâre afişat pe site-ul Guvernului. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care România va trimite o primă tranşă de 20.000 de doze către Republica Moldova, cu titlul de donaţie. În total vor fi trimise 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, a adăugat şeful Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.