Fostul premier Mihai Tudose a fost transportat de urgenţă la spital, după ce ar fi suferit un infarct miocardic acut. La spitalul C.C. Iliescu i-au fost montate două stenturi, iar acum starea sa este stabilă. În cursul serii, Mihai Tudose a transmis pe Facebook că este bine şi că în două zile revine la treabă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: „Sunt bine! Probabil pe fondul oboselii acumulate, am suferit un mic incident, dar datorită profesionalismului şi promptitudinii cadrelor din sistemul public medical din România, totul a trecut cu bine! Mulţumesc întregii echipe medicale şi tuturor celor care s-au gândit la mine în aceste momente! Ne vedem în 2 zile înapoi la treabă! Avem o mulţime de lucruri bune de făcut!”, a scris Tudose marţi seara pe Facebook.

UPDATE: Deputatul Nicolae Bănicioiu, cel care i-a acordat primul ajutor lui Mihai Tudose, a declarat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, că fostul premier a suferit un infarct miocardic acut, i-au fost montate două stenturi, iar în acest moment este în afara oricărui pericol.

Liderul Pro România a relatat cum s-au întâmplat lucrurile: „Eram la masă mai mulţi colegi cu Mihai Tudose, s-a simţit rău, au venit Ambulanţa şi SMURD. Înţeleg că Mihai este bine. Îmi doresc ca familia lui să treacă peste acest lucru şi ca Mihai să revină foarte repede în familia Pro România, pentru că avem nevoie de el. Nu este niciun secret, urma să-l anunţ astă seară, îl voi anunţa mâine la 10 pe Mihai ca fiind pe locul 3 pe lista Pro România, alături de Corina Creţu şi de mine. (...) Vreau să mulţumesc celor care au venit de la SMURD, de la Ambulanţă, medicilor care s-au ocupat de Mihai. Suntem prieteni, suntem o echipă, sunt convins că va trece foarte repede peste ce s-a întâmplat”.
 
La rândul său, Nicolae Bănicioiu a dat mai multe detalii medicale.
 
„Vestea bună este că practic a ieşit din episodul acut şi este stabil în momentul de faţă, este în rezervă, în afara oricărui pericol. Într-adevăr, a suferit un infarct miocardic acut, probabil pe fondul unei oboseli accentuate, el fiind şi un fumător recunoscut. Un episod neaşteptat, dar care se întâmplă de multe ori în viaţa noastră sau a apropiaţilor noştri. (...) Din ce am înţeles, i s-au montat două stenturi”, a spus Bănicioiu.
 
Întrebat dacă el i-a acordat primul ajutor, Nicolae Bănicioiu a răspuns: „Fiind singurul în zonă şi fiind la momentul respectiv, da. Au fost câteva momente în care a fost fără cunoştinţă şi practic erau toate semnele de infarct. Era o durere în capul pieptului, care iradia spre stânga şi într-adevăr o transpiraţie excesivă, care te ducea cu gândul la un infarct. Primul pas a fost să sun la 112, ceea ce recomand oricui înainte de a efectua orice manevră de resuscitare, după care constaţi starea de conştienţă a pacientului şi treci la acordarea primului ajutor. Timpul de sosire a ambulanţei a fost bun, deşi traficul la acea oră în Bucureşti este anevoios”.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că fostului premier Mihai Tudose, care a suferit un infarct miocardic, i-au fost puse două stenturi de către medicii de la Institutul “C.C. Iliescu”. Pintea a precizat că, în prezent, starea acestuia este stabilă.

“Fostul premier Mihai Tudose a făcut un infarct miocardic extins. A fost dus cu ambulanţa la Institutul Fundeni. A fost preluat de medicii Institutului de Cardiologie C.C. Iliescu. A fost dus în sala de operaţii. I-au fost montate, printr-o procedură intervenţională, două stenturi. Bineînţeles că viaţa oricărui pacient care suferă un infarct miocardic este pusă în pericol, dar în acest moment Mihai Tudose este stabil, este în salon, rămâne sub supraveghere în spital”, a afirmat Pintea la sediul Ministerului Sănătăţii.

„Sunt convins că Mihai va fi bine / eram mai mulţi colegi alături de el la momentul în care nu s-a simţit bine ( din fericire Nicu Bănicioiu era cu noi) / mulţumim celor de la Ambulanţă şi de la SMURD pentru intervenţia profesionistă / am încredere în medicii care îl tratează în acest moment! Suntem alături de familia lui şi cu siguranţă va fi totul bine / Îl aşteptăm toţi pe Mihai să revină cât mai repede alături de Echipa ProRomania care are mare încredere şi mare nevoie de el!”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Mihai Tudose se afla într-un restaurant din Bucureşti. El avea o întâlnire cu colegii din Pro România, în condiţiile în care partidul urma să-şi prezinte lista pentru alegerile europarlamentare 2019.

Înaintea evenimentului de lansare, lui Mihai Tudose i s-ar fi făcut rău, iar colegii săi au sunat la 112. Fostul premier a fost dus Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Bucureşti. 
 
Potrivit unor colegi de partid, Mihai Tudose nu s-ar fi simţit bine în ultima perioadă.
 
Mihai Tudose, în vârstă de 52 de ani, a fost premier în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.