Gabriela Firea a declarat că şedinţa Consiliului Local Sector 1 de luni, unde era pe ordinea de zi un proiect care să revoce decizia de a lăsa fără finanţare 4 spitale din Capitală, a fost una scurtă, deoarece s-au prezentat doar consilierii de la PSD, restul de la PNL, USR-PLUS şi PMP au absentat. Ea a adăugat că va merge mai departe cu o plângere la prefectul Capitalei Traian Berbeceanu, iar dacă acesta nu va reacţiona, PSD va merge în justiţie dacă nu va putea opri această „decizie aberantă”. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a afirmat că, spre deosebire de perioada când administraţia era condusă de Gabriela Firea, ea le-a dat voie consilierilor PSD să participe la şedinţa Consiliului Local pentru a vorbi singuri, deoarece USR-PLUS, PNL şi IMP nu a participat „la acest circ mizerabil mediatizat de PSD”. Edilul a adăugat că „nu se taie finanţarea banilor de la spitale aşa cum fals a declarat Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Clotilde Armand: Le-am dat voie acestor manipulatori PSD în Sala de Consiliu şi i-am lăsat să vorbească singuri, pentru că USR-PLUS, PNL, PMP n-au participat la acest circ mizerabil mediatizat de PSD

„Am dorit să participăm la şedinţa Consiliului Local Sector 1 împreună cu senatorii şi deputaţii din Bucureşti. A fost o şedinţă scurtă deoarece restul nu s-au prezentat din partea PMP, USR-PLUS şi PNL au absentat. Au fost doar cei nouă de la PSD. Consider că e o laşitate să nu participi la o astfel de şedinţă când pe ordinea de zi e un proiect aşa important şi anume revocarea hotărârii de a lăsa fără finanţare 4 spitale mari din oraş. Nu s-au prezentat. Secretarul Primăriei Sectorului 1 a constatat lipsa cvorumului. Ne pare rău că acesta e răspunsul lor faţă de cetăţeni. Nu arată doar laşitate din punct de vedere politic, ci şi lipsă de respect faţă de cetăţeni. Nu ne oprim aici. Noi am propus în această şedinţă revocarea proiectului de săptămâna trecută. Mergem mai departe. Vom depune un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate aceste 4 spitale de PMB, prin ASSMB”, a afirmat luni Gabriela Firea.

Prim-vicepreşedintele PSD a mai acuzat PNL şi USR-PLUS că vrea să se derobeze de finanţarea celor 4 spitale din Bucureşti - Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

„Au semnat o plângere prealabilă care merge la prefectul Capitalei. Aşteptăm o reacţie de la domnul Berbeceanu şi vom merge în justiţie dacă nu vom putea opri această decizie aberantă. Nu înţelegem unde vor merge acei bani, aşa-zişi economisiţi. E un nonsens ce au spus în week-end şi anume că vor avea grijă să stabilească bugete pentru sănătate. Ei au spus foarte clar că vor să se derobeze de la finanţarea acestor 4 spitale. Sunt minciuni ce transmit acum şi dezinformări ca pur şi simplu să mai anestezieze publicul. Ca primar general am investit foarte mult în sănătate şi de asemenea fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache”, a completat Firea.

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercurea trecută un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a patru spitale în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti şi anume spitalele Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat sâmbătă, în cazul scandalului legat de cele 4 spitalele din Sectorul 1, că nu are nicio legătură administrarea unităţilor spitaliceşti cu cine poate să le finanţeze şi a precizat că banii pot veni de la sectoare sau de la Consiliul General.

„Finanţarea poate să vină în continuare de la sectoare. Şi dacă vom avea proiecte de investiţii, ne bazăm în continuare pe suportul vostru. Finanţarea poate să vină pentru oricare punct din bilanţul acestor spitale de la Consiliul Sectorului 1, la fel cum poate să vină de la Consiliul General, dar în sine ceea ce aţi făcut vine unei decizii a Curţii de Conturi din 2016”, a afirmat Vlad Voiculescu, într-o discuţie pe care a avut-o cu Clotilde Armand, postată de aceasta sâmbătă pe canalul ei de Youtube.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.