Senatorul PSD Daniel Zamfir a anunţat că, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a depus un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va fi permisă închiderea pieţelor. El a adăugat că proiectul de act normativ va fi votat marţi în comisii şi apoi va merge la plen. Liderul PSD Marcel Ciolacu a prezentat pe Facebook amendamentul depus de social-democraţi şi a precizat că votul va fi dat marţi de către deputaţi. Plenul începe la ora 11.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE „Orban se luptă să scoată afară din pieţe producătorii români. PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care îşi câştigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse româneşti.  Vom vota mâine în plenul Camerei Deputaţilor amendamentul prin care pieţele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanţare şi protecţie sanitară”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook.
 
Amendamentul PSD este la proiect de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal - bugetare. 
 
Astfel, după art. VI se introduce un nou art. VII care va avea următorul cuprins: „Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. 1 din Hotărârea Guvernului 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitarea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”.

 
ŞTIREA INIŢIALĂ „Nu mor caii când vor câinii. Astăzi, împreună cu preşedintele Marcel Ciolacu am depus un amendament la Ordonanţa 78/2019 prin care nu-i permitem lui Orban să închidă pieţele! Să se respecte distanţarea socială, să se ia măsuri de siguranţă sanitară, dar să nu se închidă sau să-i arunce pe ţărani pe trotuare şi un parcări în plină iarnă!”, a scris Daniel Zamfir luni pe Facebook.
 
Social-democratul a adăugat că „mâine va fi votată în comisii şi va merge la plen”.
 
„Nu te lăsăm, Ludovice, să distrugi agricultura românească şi nici să-i duci la sapă de pe fermierii români”, a concluzionat senatorul PSD. 
  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.