Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar, Postul de vicepremier deţinut de Viorel Ştefan va fi preluat de Eugen Teodorovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Prima decizie este cea referitoare la comisar interimar. Doamna Corina Creţu a obţinut un mandat de europarlamentar şi postul de comisar pentru politici regionale a rămas liber.  Am venit cu o propunere în eventualitatea în care această propunerea noastră este acceptată de către Comisia Europeană, propunerea Partidului Social Democrat fiind Mircea Paşcu. Este un om cu experienţă, este fost europarlamentar care a deţinut un post foarte important în Parlamentul European, vicepreşedinte al Parlamentului European”, a spus premierul, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.
 
Dăncilă s-a referit apoi la portofoliul care va rămâne vacant în urma plecării lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi pentru care trebuie asigurat un interimat până la mijlocul lunii iulie când va fi făcută o evaluare a ministerelor, a punctelor din programul de guvernare îndeplinite pe fiecare minister în parte şi vor fi făcute propuneri pentru cele două portofolii de vicepremier. 
”Am supus la vot acest portofoliu să fie deţinut de Eugen Teodorovici, având în vedere că este ministrul finanţelor şi că este un portofoliu economic”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Corina Creţu, comisar european pentru dezvoltare regională, demisionează începând din 1 iulie, pentru că a fost aleasă europarlamentar, iar în 2 iulie are loc prima şedinţă a noului legislativ european.

Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că la alegerile pentru PE din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele PSD.

"Trebuie fie să ai un simţ de conservare atrofiat, fie tendinţe sinucigaşe, dacă atunci când şi aşa ai puţini oameni apropiaţi, să faci tot posibilul să ţi-i îndepărtezi şi pe aceştia! Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat că fiecare pasăre pe limba ei piere!?", a scris atunci Paşcu pe Facebook.

În 21 mai, Consiliul UE a decis numirea vicepremierului Viorel Ştefan la Curtea de Conturi Europeană, pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 şi se va încheia la 30 iunie 2025. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.