Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că va convoca săptămâna viitoare, o şedinţă a CSAT pentru a se discuta despre situaţia tensionată din Marea Neagră. Întrunirea Consiliul Suprem de Apărare a Ţării va avea loc marţi, de la ora 16.00, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Conform sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse tematici referitoare la: - Starea de securitate în regiunea Mării Negre. Implicaţii pentru România; - Încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Situaţia este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniţă de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri, deci să nu-şi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Nu, noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi. Însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic, şi acest lucru îl facem. Iar întrebarea despre CSAT - da, într-adevăr, voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de Est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, nu este cazul, nu se face, dar vreau să-i asigur pe români că noi suntem pe fază, a declarat, joi, Klaus Iohannis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.