Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ciprian Ciucu a venit cu precizări, după emisiune, susţinând că nu a spus ca ”Florin Cîţu nu s-a maturizat”, ci că ”s-a maturizat”.

Prezentăm integral dialogul din emisiune: 

Ciprian Ciucu: ”Eu sunt politician care are cinci ani de experienţă politică, şi înainte de asta nu eram politician. N-am lucrat la stat, n-am trăit din contracte cu statul. Politicienii buni sunt oameni care au trecut prin diverse etape. Politica te formează sau te deformează, dar de multe ori te şi formează, treci prin multe bătălii, eşti pus în multe situaţii limită, în care trebuie să iei decizii, te maturizează. Te învaţă să prioritizezi, să vezi ce este important şi mai puţin important, şi este un întreg proces formativ care durează ani de zile. Nu eşti un politician bun peste noapte. Poate ai aceste calităţi înnăscute sau exersate în alt domeniu, dar când ocupă o funcţie politică, ea este în esenţă o funcţie administrativă, are şi natură administrativă dar în esenţă este o funcţie politică, care face apel la competenţele pe care le-ai dobândit. Că nu le dobândeşti aşa, ca un Matrix, când i-au pus un cip lui Neo în cap şi l-au învăţat Kung Fu. 

Reporter: Cu alte cuvinte, Florin Cîţu a ars etape, asta vreţi să spuneţi?

Ciprian Ciucu: ”Florin Cîţu (nu) s-a maturizat. Florin Cîţu are deja 4 ani în politică, în PNL şi partidele, în general, trebuie să îşi aleagă acei oameni care au şi competenţe politice să negocieze. Uite, sper să nu se supere Florin pe mine, sper să nu se supere pe mine, dar poate că mai multă experienţă politică i-ar fi spus că nu era cazul să îl demită, în momentul ăla, înainte de Congres, pe Stelian Ion”. 

Afirmaţia lui Ciprian Ciucu se găseşte la minutul 1.30 din înregistrarea video. 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Despre nemuţumirile din PNL legate de modul în care au fost împărţiţi banii în bugetul pe 2022, Ciprian Ciucu a arătat că ”este o oarecare nemulţumire”.

”Acum la ce vă aşteptaţi? Când toate ministerele importante sunt la PSD şi ministrul de Finanţe este de la PSD, vă aşteptaţi la altceva? Eu mă simt ca într-o guvernare PSD, nu ştiu de unde surpriza. Nu mă aşteptam la altceva. Nu cred în colaborări corecte între partenerii de coaliţie, în România. Fiecare îşi maximizează şansele”, a spus Ciucu. 

Primarul Sectorului 6 a afirmat că încă nu a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă, însă ”PNL încă îi mai dă ceva timp domnului premier, pentru că are o agenda plină”.

”Acum sunt unii foarte băgăreţi, şi unii ca noi care au nişte aşteptări, te-am susţinut, poate ne bagi şi pe noi în seamă, dar nu suntem atât de insistenţi.. Îţi dau telefon o dată, a doua oară, a treia oară, după aia e clar că nu vrea să mă vadă, dar şi sprijinul politic va fi în consecinţă”, a comentat Ciucu, precizând că s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă vinerea trecută, la întâlnirea cu primarii de municipii, şi este un dialog institutional între ei. ”Aşteptăm ca Guvernul să facă ce a promis primarilor, aştept să văd ce proiecte are pentru Bucureşti”, a mai spus acesta 

Liderul PNL Bucureşti a comentat şi atmosfera din Partidul Naţional LIberal, după ce Florin Cîţu a devenit liderul partidului. Ciprian Ciucu a afirmat că politicienii sunt oameni care au trecut prin diverse etape, iar politica te formează, pentru că eşti pus în multe situaţii limită.

”Nu eşti un politician bun peste noapte. Florin Cîţu nu s-a maturizat, are deja 4 ani în politică, în PNL, şi partidele trebuie să îşi aleagă acei oameni care au şi competenţe politice să negocieze. Sper să nu se supere pe mine, dar cred că mai multă experienţă i-ar fi spus că nu trebuia să îl demită pe Stelian Ion înainte de Congres”, a afirmat Ciucu despre preşedintele PNL.

Despre noua guvernare cu PSD, Ciucu a arătat că ”s-au mişcat foarte bine” cu proiectul bugetului pe 2022. 

”Eu, ca primar, sunt încântat că am putea avea buget până la sfârşitul anului, pentru mine contează mai puţin cum arată ci să fie. Voi putea veni cu propriul buget. Am mai mult timp să îmi fac proiectele”, a arătat Ciucu, adăugând că anul trecut am avut bugetul în aprilie. ”Faptul că am putea avea buget, ce să zic, felicitări Guvern, nu pot decât să fiu încântat”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.