Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern se vor aloca 200 de milioane de lei pentru a operaţionaliza ceea ce ani buni de zile a fost blocat, prin vagoanele care au zăcut pe liniile de infrastructură feroviară din Portul Constanţa. Astfel, Guvernul a aprobat un memorandum pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a activităţii de transport feroviar de marfă din zona Portului Constanţa. Prin această măsură, se va asigura nu doar fluidizarea şi dezvoltarea tranzitului de mărfuri în Portul Constanţa, dar se va "permite şi practic preluări ale unor părţi importante din mărfurile pe care Ucraina le va putea exporta cu ajutorul României, prin intermediul Portului Constanţa", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATEGuvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de joi, un memorandum pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a activităţii de transport feroviar de marfă din zona Portului Constanţa, care prevăd o finanţare de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea tranzitului de mărfuri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această finanţare va permite şi preluarea unei părţi importante din mărfurile pe care Ucraina le va putea exporta cu ajutorul României. 
 
"Aş vrea să vă mai semnalez faptul că a fost aprobat şi Memorandumul pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a activităţii de transport feroviar de marfă din zona Portului Constanţa. Prin această măsură, care va beneficia de o finanţare consistentă de 200 de milioane de lei, credite de angajament şi credite bugetare din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, vor asigura nu doar fluidizarea şi dezvoltarea tranzitului de mărfuri în Portul Constanţa, dar vor permite şi practic preluări ale unor părţi importante din mărfurile pe care Ucraina le va putea exporta cu ajutorul României, prin intermediul Portului Constanţa, care se profilează în această perioadă ca fiind unul dintre principalele porturi la Marea Neagră şi cu un potenţial de creştere din ce în ce mai mare”, a afirmat Dan Cărbunaru. 
 
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţase la începutul lunii aprilie, că primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa au fost îndepărtate.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Premierul Nicolae Ciucă a afirmat în şedinţă că discutat despre măsurile luate astfel încât Portul Constanţa să îşi mărească tot ceea ce ţine de infrastructura de operare. 

”În această infrastructură, componenţa feroviară joacă un rol foarte important. Am identificat banii necesari şi astfel, prin Hotărârea de astăzi, vom aloca 200 de milioane de lei pentru a putea operaţionaliza ceea ce ani buni de zile a fost blocat, prin vagoanele care au zăcut pe liniile de infrastructură feroviară din Portul Constanţa”, a spus premierul. 

Nicolae Ciucă a arătat că, prin aceastî măsură, vor continua să asigure ritm şi capacitate tuturor capa capacităţilor de transport din port. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.