Premierul Florin Cîţu a precizat că a discutat cu ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi cu şeful DSU Raed Arafat şi vor mai fi câteva întâlniri în acest final de săptămână pentru a evalua situaţia paturilor la ATI, în contextul în care la Spitalul din Craiova, doi pacienţi au murit in izolator în timp ce aşteptau să se elibereze un loc la ATI. Şeful Guvernului a adăugat că MS se ocupă cu suplimentarea numărului de paturi la terapie intensivă. El a mai spus că a discutat cu Arafat şi a reieşit că în Bucureşti zilele acestea va fi suplimentat cu 10-12 numărul de paturi la ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „În acest moment tot personalul din Ministerul Sănătăţii, cei de la DSU, ş.a.m.d., duc la îndeplinire obiectivul pe care l-am spus săptămâna trecută – este nevoie de 1.600 de paturi. Din discuţia pe care am avut-o cu domnul Arafat a reieşit că se va suplimenta numărul de paturi cu 10-12 zilele următoare în Bucureşti. Deci există soluţii pe termen scurt. Trebuie să se caute şi soluţii pentru termen lung, pentru a ajunge la acele 1.600 de paturi, ţinţa pe care am cerut-o de la Ministerul Sănătăţii săptămâna trecută. Sunt sigur că vom ajunge la acel obiectiv cât mai curând. Este urgent acest lucru. Nici nu trebuie să dai un termen limită. Este urgent pentru că vedeţi că avem nevoie de paturi la ATI”, a precizat premierul.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Sunt sigur că există un plan. El va fi prezentat. Am avut o discuţie chiar acum câteva minute şi cu ministrul Sănătăţii şi cu domnul Raed Arafat. Vom avea câteva întâlniri în acest week-end pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare. Vom vedea. Aştept. Ministerul Sănătăţii ne spune exact despre ce se întâmplă la Craiova. Nu ştiu exact situaţia, dar eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital zilnic, să vedem exact situaţia reală a paturilor şi cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare. (...) Repet Ministerul Sănătăţii sigur se ocupă de suplimentarea paturilor pentru ATI.”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de vineri a Guvernului despre cei doi pacienţi care au murit la Spitalul din Craiova în timp ce aşteptau eliberarea unor paturi la ATI şi dacă are un plan pentru suplimentarea paturilor la nivel naţional.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, două persoane bolnave de SARS-CoV-2 au murit, în ultimele 24 de ore, în timp ce aşteptau în izolator eliberarea unor paturi la ATI, în condiţiile în care nu mai există niciun loc liber la terapie intensivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.