Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că este ”cel puţin ilar” demersul preşedintei Senatului, Anca Dragu, de a sesiza CCR cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul său de a veni în Parlament pentru un vot de încredere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, ce părere are despre faptul că Anca Dragu a Sesizat CCR privind un conflict juridic Parlament-Guvern pe care l-a generat.  

”Eu crd că doamna Dragu vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere, de fapt. Constituţia e clară. Înţeleg că doamna cere să vin cu numiri de noi miniştrii. Dacă se schimbă configuraţia Guvernului, nu pot fi miniştri de la USR PLUS. E un demers ilar cel puţin, a declarat Florin Cîţu.  

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, sesizează Curtea Constituţională cu privire la existenţa asupra unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvern şi premier, pe de o parte, şi Parlament, de pe de altă parte, generat de refuzul lui Florin Cîţu de a veni în Parlament pentru un vot de încredere, având în vedere schimbarea compoziţiei politice a Executivului, după demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, şi demisia miniştrilor USR PLUS.  

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă comună cu Stelian Ion, fostul ministru al Justiţiei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.