Dacian Cioloş a anunţat că USR-PLUS este gata să negocieze formarea unei coaliţii de guvernare alături de PNL, UDMR şi PMP, iar referitor la viitorul premier acesta trebuie să fie „un candidat credibil”. Întrebat dacă se consideră mai credibil ca actualul premier, Cioloş a replicat: „Haideţi să nu intrăm în discuţii de genul acesta Am intrat în campanie electorală angajându-mă la această responsabilitate. Vor fi negocieri între partide. Nu cred că asta e acuma, care e mai tare decât celălalt”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Haideţi să nu intrăm în discuţii de genul acesta. Eu mi-am propus serviciile. Am intrat în campanie electorală angajându-mă la această responsabilitate, aşa cum v-am spus. Avem o Constituţie, avem un preşedinte. Vor fi negocieri între partide. Nu cred că asta e acuma, care e mai tare decât celălalt. V-am spus e nevoie de un premier care să fie capabil acum să unească aceste forte reformatoare, care trebuie să formeze o majoritate”, a spus Cioloş, întrebat dacă se consideră un premier mai credibil decât cel actual.

Întrebat despre ce portofolii va solicitat USR-PLUS în noul Guvern şi dacă justiţia va fi unul dintre ele, liderul PLUS a răspuns: „Sigur şi justiţia şi alte portofolii. Dacă vă spun acum de justiţie, o să spună alţii – ah păi celălalt nu vă mai interesează. Dacă intrăm în discuţia asta începem să detaliem lucruri care nu sunt încă pe masa discuţiilor, pentru că nu am clarificat programul de guvernare. Noi avem propunerea aceasta”.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Au fost alegeri dificile. Vreau să le transmit alegătorilor că noi am înţeles mesajul şi că viitorul Guvern va trebui să ia în considerare dorinţele tuturor cetăţenilor. Noi la USR-PLUS ne-am formulat deja priorităţile, le-am pus în acest document - Revoluţia bunei guvernări - pentru a negocia formarea unei coaliţii cu PNL şi PMP. În legătură cu viitorul premier credem că este esenţial să susţinem un candidat credibil. Acest lucru trebuie discutat la negocierile cu partidele şi cu preşedintele, şi nu l-a televizor. Din punctul nostru de vedere este nevoie de un nou început. Ne aflăm la câteva săptămâni la realizare fuziunii celor două partide şi e nevoie de acel Congres, după exprimarea instanţei. Evident UDMR în aceste condiţii devine indispensabil. E important să venim cu un plan de reforme care să dea predictibilitate reformelor şi României”, a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă luni.

La rândul său, Dan Barna a spus că USR-PLUS îşi asumă guvernarea, pentru că afesta este mesajul pe care l-a transmis electoratul la alegerile parlamentare de duminică.

„E foarte clar că mesajul pe care ni l-a transmis electoratul că nu se poate face o guvernare fără USR-PLUS şi acest lucru ni-l asumăm. E foarte clar că e important ca în următoarele trei luni, şase luni de zile să vină câteva din acele măsuri şi angajamente pe care le-am promis. Vor fi decizii ferme, decizii pe care le vom solicita în următoarea coaliţie de guvernare. Ar fi putut să fie mai uşor pentru viitoarea coaliţie, dar dacă ne uităm pe sondaje şi rezultate, vedem că e posibilă crearea unei coaliţii”, a explicat Barna, într-un mesaj video, având în vedere că acesta încă este în izolare din cauza infectării cu noul coronavirus.

PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, la Camera Deputaţilor, 29,39%, urmat de PNL - 24,24%, USR - PLUS - 15,4%, AUR - 8,26%, iar PMP şi Pro România se situează sub pragul electoral, cu 4,69%, respectiv 4,29%din voturi, potrivit datelor anunţate luni de Biroul Electoral Central, după centraizarea voturilor din 12.228 de secţii de votare, respectiv 62,54% din voturi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.