Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, referindu-se la existenţa unui candidat USR - PLUS la Primăria Capitale, că se vor face toate eforturile pentru a exista un candidat comun. El s-a declarat totuşi convins că cel mai bun candidat e Vlad Voiculescu, dar a precizat că va fi parcurs un proces de selecţie, astfel încât candidatul să aibă susţinerea tuturor membrilor Alianţei. Declaraţia este făcută în contextul în care USR Bucureşti l-a desemnat pe Nicuşor Dan candidat pentru Primăria Generală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - Dacian Cioloş a declarat, referindu-se la faptul că Nicuşor Dan, care nu mai e membru USR a fost desemnat candidatul USR Bucureşti pentru Capitală, că USR şi PLUS stabiliseră să aibă fiecare câte un candidat nominalizat, care însă să fie membru de partid, nu independent, după care să fie decis candidatul comun. El a spus că va avea luni o discuţie cu USR  pe această temă.

"Înţelegerea a fost că vom avea candidaţi comuni ai alianţei. Luni vom avea ocazia să discutăm cu colegii de la USR, să vedem care e abordarea lor, ce au discutat şi au decis astăzi şi dacă mergem cu un candidat comun al alianţei şi continuăm acest proces. Am decis că fiecare partid îşi stabileşte un candidat din cadrul partidului, după care alegem un candidat comun”, a subliniat Cioloş.

- ”Nu vrem să mai facem greşeala pe care a făcut-o opoziţia in 2016, să aibă mai multi candidaţi şi să piardă. Vom face tot ce ţine de noi să avem un candidat comun”,a afimat Cioloşdupă prima zi a Convenţiei Naţionale a PLUS, declarându-se însă convins că  Vlad Voiculescu este cel mai bun candidat.

El a admis că sunt necesare un proces de selecţie şi certitudinea că are susţinerea membrilor alianţei.

”Să veden dacă mergem cu un candidat comun al alianţei sau dacă mergem cu un candidat independent, pentru că e o diferenţă, inclusiv din punct de vedere juridic. Dacă vrem să câştigăm, trebuie văzut care e cel mai bun candidat, să ne asigurăm că acela e candidatul”, a afirmat liderul PLUS.
El a precizat că, dacă vor fi două tururi de scrutin după ce guvernul modifică legislaţia, atunci foarte probabil că selecţia se va face în urma primul tur de scrutin.

”Vom ajunge la un numitor comun, vă asigur că vom avea un candidat unic sustinut de alianţă”, a susţinut Dacian Cioloş.

El a fost întrebat dacă PLUS este pregătit să renunţe la candidatura lui Vlad Voiculescu, evitând însă un răspuns.

”Suntem pregătiţi să aavem cel mai bun candidat”, a replicat Cioloş.

Sâmbătă, USR Bucureşti l-a desemnat pe Nicuşor Dan candidat la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan a susţinut necesitatea unui candidat comun al opoziţiei , desemnat în urma unui sondaj de opinie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.