Marcel Ciolacu a declarat că nu PSD va amâna alegerile parlamentare, ci chiar Guvernul Orban care a gestionat dezastruos pandemia de coronavirus. El a adăugat că luni s-a ajuns la o rată de 25% de infectare. Liderul partidului a mai spus că PSD va vedea cum evoluează pandemia, întrebat cum vor vota parlamentarii social-democraţi la proiectul de lege al lui Adrian Dohotaru care propune amânarea scrutinului pe 14 martie. Acesta a mai spus că, în cazul în care vor fi 4.000 de infectări pe zi, atunci PSD va vota probabil pentru amânarea alegerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Dacă vom avea în jur de 4.000 de infectări pe zi, probabil că vom vota pentru amânarea alegerilor”, a precizat Ciolacu, întrebat despre subiect.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Atât eu, cât şi colegii mei suntem îngrijoraţi de dezastrul cu care este condusă această pandemie. Am ajuns astăzi să avem 25% rata de infectare. Aş vrea, prin intermediul dvs, să îl anunţ şi pe dl Iohannis, şi pe dl Orban, că nu PSD va amâna alegerile. Am avut această discuţie cu colegii mei, ci Guvernul său e posibil să creeze această breşă de a fi amânate alegerile, din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei de Guvernul orban. Acum câteva luni am trecut un proiect de lege, la fel ca alte state, Germania, Franţa sau Polonia, prin care interziceam vânzările de acţiuni la companiile proprietate a statului român. Guvernul orban a emis o OUG, mascată sub scandalul furturilor de la alegeri în Bucureşti, şi au redeschis posibilitatea de vânzări de active la nişte preţuri ridicol – Hidroelectrica, CEC sau Eximbank. De aceea, începând de această săptămână va începe să îşi expună programul de guvernare pentru parlamentare. Nu PSD amână alegerile. PSD se pregăteşte de alegeri pe 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia e posibil să avem amânare a alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Chestionat dacă PSD susţine proiectul de lege al deputatului independent Adrian Dohotaru care propune ca alegerile parlamentare să nu aibă loc pe 6 decembrie, ci pe 14 martie 2021, Ciolacu a răspuns: „Momentan nu e supus la vot. Vom vedea cum evoluează pandemia. Ar trebui un proiect votat de mai multe forţe politice ca el să treacă de Parlament”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.