Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, întrebat dacă la şedinţa conducerii PSD s-a discutat despre posibilitatea comasării alegerilor de anul viitor, că nu vede care ar fi temeiul legal care să stea la baza amânării scrutinului local. „Alianţele, din punctul meu de vedere, nu trebuie să aibă la bază o decizie politică, trebuie să aibă un proiect care să-i privească români”, a adăugat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„E un scenariu de luat în calcul, am prezentat cum s-ar desfăşura alegerile pe legea existentă (...). Nu văd temeiul legal constituţional în acest moment ca să putem muta alegerile locale până în decembrie, când s-ar putea comasa cu alegerile generale. Am ridicat tema, cum era normal, în partid, specialiştii din partid vor analiza şi vor veni cu propuneri. Dacă nu, vom avea alegerile separat, conform legii în vigoare”, a declarat Marcel Ciolacu.
 Acesta a precizat că orice modificare a datei alegerilor se face numai prin lege şi cu un an înainte de scrutin. 
Ciolacu subliniază că nu poate fi modificată Constituţia care stabileşte data la care se termină mandatele parlamentarilor şi cel al preşedintelui ţării.
„Nu am luat nicio decizie (privind o eventuală comasare a alegerilor – n.r) . Dar, ţinând cont că se apropie anul 2024, am avut o discuţie liberă, cum este normal şi am prezentat temeiul legii. Presupun că colegii o să discute vedem abordarea, mergem pe o coaliţie, mergem pe alianţe, poate facem alianţe, toate lucrurile sunt deschise. Important este ca decizia politică să fie pe aşteptările românilor, fiindcă dacă nu este o decizie politică pe aşteptările românilor şi nu transmiţi încrederea în acel proiect politic, ce vrei, vrei un program de ţară, trebuie să le explici românilor înainte şi să vezi dacă românii sunt interesaţi de acel program de ţară. Alianţele, din punctul meu de vedere, nu trebuie să aibă la bază o decizie politică, trebuie să aibă un proiect care să-i privească români”, a adăugat Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.